EDUCACIÓ

Proposta perquè el curs d'informador turístic sigui reglat

El ministre de Turisme, Francesc Camp, obre la porta a crear les bases d’una futura carrera

Proposta perquè el curs d'informador turístic sigui reglatSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va anunciar ahir que la seva voluntat és convertir el curs d’informador turístic en formació reglada. En l’acte de lliurament dels diplomes de la primera promoció del curs d’habilitació d’informador turístic, Camp va explicar que precisament aquesta primera edició ha servit com a prova pilot per posar les bases perquè en un futur es pugui crear una carrera de guia turístic, tal com s’ha fet amb les professions de monitors d’esquí o de munta­nya a l’escola de formació de professions esportives i de muntanya d’Andorra.

Primer, però, el ministre va dir que cal consolidar aquesta formació, com a mínim dos o tres cursos, i si llavors s’observa que hi continua havent demanda faran el pas cap a una formació universitària reglada. Francesc Camp va posar en relleu que el curs d’informador és una peça clau per tal que els visitants s’enduguin un millor record. Camp va lliurar els distintius acompanyat de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el titular d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. El curs d’informador turístic és una formació que integra l’històric curs de guia cultural –que enguany compleix 25 anys– i que dona resposta a les demandes del sector, que des de fa anys reclamava regular la professió i evitar l’intrusisme. La primera edició –feta com a prova pilot– es va dur a terme el mes de novembre passat i la van acabar setze persones.

Eric Jover va avançar que el pròxim mes de novembre s’oferirà la segona edició del curs. Aquest segon certamen repetirà els vuit mòduls establerts inicials, però es complementarà amb noves formacions, no impartides en el curs pilot, però que després del treball de valoració final s’ha considerat convenient integrar-les a la formació. De cara a la nova edició, el curs passarà de 72 a 98 hores ja que també inclourà primers auxilis i tècniques de comunicació i dinamització de grups turístics. Eric Jover també va ressaltar la importància d’apostar pels recursos humans, com són els informadors turístics, per tal d’oferir un servei diferenciador.

tracking