x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
TRIBUNAL DE CORTS

Intent d'assassinat per una pizzeria

La fiscalia demana nou anys de presó per a un empresari acusat de voler matar el soci en una coneguda cadena de restaurants per la mala relació que mantenien
Els fets van tenir lloc el 15 de juny de l'any passat a Sispony, on resideix la víctima.

Jutgen un empresari per intentar assassinar el soci

Els fets van tenir lloc el 15 de juny de l'any passat a Sispony, on resideix la víctima.

ARXIU
Actualitzada 22/06/2018 a les 12:46
La fiscalia demana 9 anys de presó per a un empresari acusat d’intentar assassinar el soci en una reconeguda cadena de pizzeries del país. En el judici que va tenir lloc ahir al Tribunal de Corts, el ministeri fiscal, que acusa el processat d’un delicte major d’assassinat en grau de temptativa, va considerar provat que el passat 15 de juny del 2017 l’home hauria intentat atropellar amb el cotxe el seu associat, davant de casa de la mateixa víctima, a Sispony, per les desavinences personals que mantenien des de feia temps. L’acusació particular també demana per al presumpte agressor 15 anys d’allu­nyament i l’expulsió del Principat, mentre que la defensa en demana l’absolució. La representació lletrada sol·licita que el seu client sigui posat en llibertat provisional, atès que es troba en presó preventiva des de fa un any.
La fiscalia va considerar provat els fets dels quals s’acusa un dels propietaris del restaurant i va explicar que va anar “amb ànim evident de matar” el seu soci. Durant el procés, tant el ministeri públic com l’acusació particular van defensar que l’home s’hauria dirigit després de dinar a casa de l’altre amb cotxe i que hauria envestit la víctima, que es trobava al carrer amb la seva motocicleta. Va ser aleshores quan hauria intentat xocar aprofitant que estava d’esquenes, segons la fiscal, cosa que hauria provocat que el vehicle i l’altre soci sortissin “disparats”. Aleshores, el presumpte agressor hauria fet marxa enrere i hauria intentat tornar-lo a atropellar, però no va tocar la víctima, que va aconseguir aixecar-se i va tirar un parell de pedres al cotxe per defensar-se.


Els testimonis dels veïns

El suposat agressor, que segons les acusacions volia provar un tercer intent, hauria desistit de fer-ho per la reacció dels veïns, que van baixar a ajudar la víctima. Una de les tres testimonis va assegurar durant la seva intervenció que el conductor del cotxe va fer marxa enrere novament per tornar a picar contra la moto, i va afirmar que hauria intentat tornar-lo a envestir si no hagués estat pels veïns. I va afegir que l’acusat se’n va anar fent una peineta.
L’acusat va afirmar que va accedir a casa del seu soci perquè havia coincidit amb ell a la carretera i que li havia fet un gest donant-li a entendre que volia parlar amb ell. Quan va arribar al lloc, va admetre que el va fer caure la primera vegada, però que això es va produir perquè el cotxe no va frenar prou bé a causa de la graveta que hi havia a l’asfalt. Aleshores, diu que va tenir por i que va marxar cap a casa seva, on va acabar sent detingut. L’actitud, però, va ser reprovada per l’acusació particular, que considera que “si hagués estat un accident, el més normal és que l’acusat baixés del cotxe per veure com està”. La defensa també va al·legar que l’home hauria fet caure el seu soci a causa de la falta de visió i de fet, un oftalmòleg que va declarar com a pèrit va confirmar que l’home havia perdut sensibilitat visual i que a causa d’això, li havia recomanat anteriorment que no agafés el cotxe. A més, la representació lletrada va al·legar que el seu client va coincidir amb la víctima a Sispony perquè tenia la intenció d’anar a visitar la seva exparella, que viu “al costat” de l’altre propietari de l’establiment.

La fiscalia va assegurar que l’actuació de l’home va ser premeditada i que va actuar amb traïdoria perquè la víctima estava “desprotegida” i “desprevinguda”, atès que es trobava d’esquena. A més, va apuntar que el mòbil de l’intent d’assassinat era la mala relació que tenien tots dos pels restaurants que tenen en comú i que els dona pèrdues. Segons el ministeri públic, els fets “no van ser un accident”, sinó que va ser un acte “voluntari”. La defensa, però, va considerar que si bé els informes indiquen que el seu representat és “efusiu” i “impulsiu”, això no vol dir que sigui un “assassí”. Segons van argumentar durant el procés, els dos socis feia uns 40 anys que es coneixien però la relació s’havia deteriorat els últims cinc.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts