POLÍTICA

Els partits diuen que el pacte PS-L'A és “difícil d'entendre”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits van reaccionar ahir a l’aprovació del pacte entre el PS i Liberals per part dels congressos d’ambdós partits fent èmfasi en les diferències ideològiques entre les formacions. Víctor Naudi, en nom d’una de les sigles que han quedat fora de l’acord tot i apostar per la confluència de forces polítiques, SDP, va dir que l’aliança “és difícil d’entendre” i que “s’allunya del que és un pacte ampli” destinat a fer una proposta “per redreçar el país”. “És una coalició de dos partits antagònics que difícilment es podrà explicar i els punts realment són de mínims”, va sentenciar, i va ironitzar afirmant que “ara em sento dins d’un espai de centreesquerra més ampli”.

De la seva banda, el conseller del grup d’UL i dels independents de la Massana Joan Carles Camp va apuntar que “són una fórmula més” i si ho han decidit els seus comitès no ens hi posarem pas”. Tot i així, el president del grup mixt i també parlamentari d’UL, Josep Pintat, va manifestar en declaracions a RTVA que “el PS ha estat presumint que té un model d’Estat i resulta que per tenir el seu model d’Estat s’ha d’ajuntar amb d’altres que han estat el seu rival històric”.

El cap de Govern, Toni Martí, també va mostrar estra­nyesa pel pacte entre socialdemòcrates i liberals i va posar de manifest que “els ideals liberals i els socialdemòcrates estan lluny de ser ideals que es complementin”. D’aquesta manera, va apuntar que “serà interessant veure com ho porten a les parroquials”, ja que “no veig quin programa poden haver pactat”. En aquest context, va asse­nyalar que “el PS fa propostes que estan al límit de la Constitució”, amb referència al dret a l’avortament, i per tant va exposar que “si ells entenen que això és coherent jo no hi tinc res a dir”. Ara bé, “des d’un punt de vista internacional, els liberals i els socialdemòcrates estan molt lluny”, va reiterar el cap de Govern.

tracking