El PIB s'incrementa un 2% el primer trimestre de l'any

Segons Estadística, és el creixement més important dels darrers deu anys

El PIB s'incrementa un 2% el primer trimestre de l'any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’economia del país va créixer un 2% els tres primers mesos del 2018, que suposa la variació més positiva dels últims deu anys, segons apunta el departament d’Estadística. Respecte al mateix període de l’any passat suposa un increment de mig punt. Tanmateix, en comparació amb els dar­rers mesos del 2017, tots els sectors van experimentar augments força similars.

Entre els mesos de gener i març el PIB va experimentar un increment per al sector serveis, que representa un 80% de l’economia, i va augmentar un 2%, gairebé un punt per sobre respecte a l’any passat. Dintre d’aquest sector destaquen el comerç, l’hostaleria, el transport o la informació, que van créixer un 4,8%. Les activitats financeres i immobiliàries van augmentar un 0,2%, una variació positiva que supera els valors obtinguts en anys anteriors, en el marc de la crisi econòmica. Encara dins els serveis, les administracions públiques, educació, sanitat i serveis socials van experimentar una evolució més constant, amb un creixement de l’1%, de gener a març. D’altra banda, la construcció, amb un 5%, i l’agricultura, amb 2,2%, són altres àrees amb increments destacats. En canvi, el sector industrial va patir una davallada del 0,9%.

En comparació amb els països veïns, l’augment del PIB aquest primer trimestre del 2018 és molt proper a França (2,2%) i es troba mig punt per sota de la variació de la Unió Europea (2,5%). El creixement és proper a l’Estat espanyol (3%) si només es considera l’economia no financera.

tracking