reportatge

Lolito incendia la xarxa

El youtuber espanyol anuncia que viurà al Principat per pagar menys impostos i genera una gran polèmica a Twitter que fa d’Andorra ‘Trending Topic’ a Espanya.

Lolito incendia la xarxa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

s un dels millors del món en Fortnite, un videojoc de guerra en línia que té enganxats més de 125 milions de persones a tot el planeta, i ho vol continuar sent. De fet, vol “pujar de nivell com a jugador i millorar el contingut” dels seus vídeos. A més, té la intenció de pagar menys impostos i guanyar més diners gràcies als patrocinis i les visites que reben les seves partides. Per fer-ho, el youtuber espanyol Lolito Fernández, conegut simplement com a Lolito, va anunciar ahir que deixarà el país veí del sud per fixar la residència al Principat. Ho farà en el termini d’una setmana, però la reacció dels seguidors i també d’alguns detractors no va fer-se esperar.

Gairebé 12.000 tuits referint-se a la decisió de Lolito van convertir Andorra en Trending Topic, un dels temes més comentats, a Twitter Espanya durant tot el dia. I no era per a menys, atès que el youtuber, que actualment compta amb tres milions de subscriptors al canal, va explicar en un vídeo que no marxa a “Andorra per evadir impostos”. Al Principat, va afirmar, “es paguen impostos, però no et treuen tants diners com en Espanya”. “Parlant clar, vaig a Andorra perquè a Espanya es paga fins a un 50% d’impostos”, va subratllar. Però allò que realment va provocar l’incendi a la xarxa social va ser la referència als serveis públics que va fer Fernández. “Ara vindrà gent que em dirà que he de pagar impostos a Espanya per pagar les escoles. Doncs no”, va dir, i va argumentar que “a mi Espanya m’ha donat molt poc, ja que no he anat a l’institut pràcticament. He sigut un desgraciat”.

Entre aquells que van donar suport a Lolito van destacar altres youtubers que, com ell, també van decidir marxar a Andorra. És el cas d’8ocho o NexxuzHD. Per contra, van ser molts aquells que van carregar durament contra el nou resident. Molts el van acusar d’evasor i altres van ironitzar amb la potent selecció de youtubers espanyols que s’està formant al Principat.

tracking