seguretat social

Baixa participació en el vot per dipòsit als comicis de la CASS

Només un 2,89% dels electors ha exercit el seu dret i s’han aconseguit un total de 1.910 vots

Baixa participació en el vot per dipòsit als comicis de la CASSARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 1.910 persones han escollit els representants al consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) mitjançant el vot per dipòsit, segons les dades que va facilitar ahir la parapública. Aquesta xifra representa el 2,89% del total de 66.133 electors cridats a les urnes en la jornada de votacions que tindrà lloc avui a la seu de la parapública durant tot el dia. En les passades eleccions a la CASS van votar 1.944 persones, una xifra molt propera al nombre de persones que ho han fet enguany per dipòsit. En aquell moment, però, el total dels vots va significar la mobilització del 3,37% dels cotitzants, atès que fa quatre anys el volum d’assegurats a la Caixa Andorrana de Seguretat Social era menor: 57.729 afiliats.

Per col·legis electorals, el dels assalariats ha registrat 671 vots per dipòsit, un 1,78% del total, mentre que el dels empresaris ha recollit 531 vots, un 3,55% del total dels electors. En el col·legi dels pensionistes, han votat 708 persones, una xifra que representa el 5,30% del conjunt de jubilats.

D’aquesta manera, és el col·lectiu dels pensionistes el que més ha fet ús del vot per dipòsit, mentre que a l’altre extrem se situen els assalariats, que han registrat la taxa d’abstenció més elevada en aquesta modalitat d’elecció. Per dies, la gran majoria dels vots per dipòsit s’han registrat a la recta final en què estava disponible aquesta possibilitat. I és que, entre el 18 i 19 de juny s’han rebut 1.304 dels 1.910 vots totals. Una xifra que representa el 68,27% d’aquest tipus de participació.

Jornada electoral

Les votacions tindran lloc avui entre les 8 hores i les 21 hores a la seu de la CASS, situada a Andorra la Vella. Estan cridats a les urnes 13.344 pensionistes, 37.839 assalariats i 14.950 empresaris i treballadors per compte propi perquè puguin escollir els seus representants al consell d’administració entre les setze candidatures. En aquest sentit, hi ha vuit candidats en representació dels assalariats, sis dels pensionistes i dos dels empresaris i treballadors per compte propi.

tracking