Justícia

La fiscalia no veu indicis penals en les adjudicacions del Govern al germà de Martí

El ministeri públic arxiva les diligències obertes el febrer del 2018 arran de la documentació facilitada per la plataforma de sindicats públics

La fiscalia no veu indicis de delicte en les adjudicacions del Govern al germà de Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia ha arxivat les diligències d'investigació obertes per determinar si existien fets constitutius d'infracció penal en les adjudicaciones de feines de manteniment informàtic al germa del cap de Govern en estimar que no hi ha indicis de delictes, segons han fet públic els sindicats públics. El dossier es va obrir en presentar els representants de la plataforma de sindicats públics documentació sobre la publicació de dues notícies en mitjans digitals que apuntaven que "presumptament el Govern hauria adjudicat unes feines de manteniment de programari i diverses de maquinari informàtic, de manera directa sense concurs públic", segons recull l'escrit de la fiscalia.

El ministeri públic explica a la diligència que els sindicats (USd'A, CFPA, SEP, ABA i A118) no van incloure els acords dels òrgans de representació sobre si les entitats havien adoptat la decisió de fer la comunicació a la fiscalia en nom propi o dels col·lectius i recorda que al Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) que tenen l'obligació de comunicar a la fiscalia "la comissió de qualsevol fet punible quan en tinguin coneixement i procedir a la seva immediata investigació". I hi afegeix que el fet d'actuar fora de l'àmbit de les seves funcions oficials per comunicar presumptes infraccions penals a la fiscalia "perjudica qualsevol investigació que es pugui dur a terme al respecte dels fets comunicats". L'escrit afirma que no s'ha pogut "sol·licitat amb plenes garanties d'imparcialitat la col·laboració del cos de policia" per l'actuació d'alguns col·lectius policials.

La fiscalia detalla que per determinar si existien indicis d'infracció penal en les adjudicacions a Spai, l'empresa del germà del cap de Govern, des de l'executiu es va presentar un dossier d'informació que va comportar la pràctica de diverses diligències que van fer que es demanés més informació al Govern. La conclusió va ser que "malgrat les eventuals anomalies que es poguessin donar en la tramitació administrativa de les licitacions de referència, aquestes haurien de trobar, en el seu cas, cabuda en el tràmit administratiu" perquè no es desprenen dels fets elements constitutius d'infracció penal, especialment els delictes de corrupció o tràfic d'influències".

tracking