L'IPC arriba a l'1,5% el mes de maig a causa de la pujada del preu dels carburants

L'IPC arriba a l'1,5% el mes de maig a causa de la pujada del preu dels carburantsArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La variació anual de l’índex de preus al consum (IPC) del passat mes de maig va ser de l’1,5%, segons va informar ahir el departament d’Estadísica. D’aquesta manera, es manté una tendència a l’alça que va començar el febrer d’enguany, amb un IPC del 0,3% i que va passar a l’1,2% al març i a l’1,3% a l’abril. Amb tot, l’IPC del maig d’enguany encara està lluny del 2,7% que es va registrar el mateix mes de l’any 2017.

Des d’Estadísitca van indicar que el grup dels transports i el de l’habitatge han provocat que la variació anual de maig superi en dues dècimes la inflació anual registrada a l’abril. El primer grup va patir una variació positiva del 3,5%, un 1,7% més que el mes anterior, a conseqüència de l’augment dels béns i serveis relatius als vehicles, en concret de l’increment del preu del carburant. El segon, amb una variació positiva de l’1,9% a causa de l’augment del preu de l’electricitat i el gas, principalment, per un creixement del preu del fuel domèstic.

Per contra, el principal grup de l’IPC que va contribuir a moderar la inflació anual del maig respecte el mes d’abril és el d’aliments i begudes no acohòliques. Segons van assenyalar des d’Estadística, aquest grup va tenir una taxa de l’1,6%, un punt inferior a la mesura a l’abril, a causa de la baixada de preus de les begudes sense acohol. Pel que fa als països veïns, l’IPC d’Espanya el mes de maig va situar-se en el 2,1% positiu, una xifra un punt superior en comparació amb el mes d’abril. A França, l’IPC al maig d’enguany va arribar al 2% positiu, quatre dècimes més que a l’abril. En ambdós països, l’augment de l’inflació també va estar influenciat per l’increment dels preus dels carburants derivats del petroli.

tracking