Societat

Espot vol desplegar la llei de serveis socials aquest mandat

Destaca que “és molt maco fer lleis, però han de tenir efectes pràctics”

Espot vol desplegar la llei de serveis socials aquest mandatSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, va destacar ahir que desplegar “gairebé o íntegrament” la llei de serveis socials i sociosanitaris i la d’erradicació de la violència de gènere i domèstica és una de les “fites” del seu mandat. Espot va assenyalar que aquesta és la seva voluntat, “no pel fet d’haver-les desplegat, sinó pel que això comporta a nivell de noves accions, serveis i programes per als ciutadans del nostre país”. Per aquest motiu, el ministre va afirmar que si finalitza la legislatura complint aquest objectiu podrà “estar satisfet”. I és que, segons va indicar, aquest era el “guió clar” del seu ministeri des del primer moment i va subratllar que s’està “en bona via” per aconseguir-ho.

En aquest sentit, Xavier Espot va recordar que l’auditoria d’eficàcia de la llei de serveis socials va mostrar que ja s’han desplegat “al voltant d’un 80%” dels seus punts, tenint en compte les accions parcialment assolides i les assolides. El ministre ho va explicar després de la tercera trobada de la Comissió de Participació d’Entitats Cíviques (Copec), en què el polític va presentar els detalls de les darreres accions dutes a terme per Afers Socials a les associacions del Principat. Espot va indicar que van comentar l’estat de l’avantprojecte de llei per a la igualtat de tracte i la no discriminació. Una normativa que espera “poder entrar a tràmit parlamentari i que s’aprovi” abans d’acabar la present legislatura.

“Evidentment, el pròxim Govern haurà de desplegar la llei”, va afegir. Espot va afirmar que va rebre “algunes observacions” de les entitats i va apuntar que les escolta “amb molta seriositat”.

tracking