x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Funció Pública

Els funcionaris no descarten la vaga per aconseguir la jubilació als 60

Els sindicats adverteixen que “no és improbable” que puguin plantejar-se aturades per forçar el Govern a fer extensiu el retir anticipat a tota l’administració
Funcionaris durant la vaga del març passat.

Els funcionaris no descarten la vaga per la jubilació als 60

Funcionaris durant la vaga del març passat.

Fernando Galindo
Actualitzada 19/06/2018 a les 12:48
Els sindicats no descarten tornar a utilitzar la carta de la vaga per aconseguir que el Govern faci extensiva la jubilació als 60 anys a tot el cos de l’administració general. El portaveu de la plataforma sindical que agrupa els col·lectius de la funció pública, Gabriel Ubach, va revelar ahir que “no és improbable” que plantegin convocar aturades per forçar l’executiu a fer més concessions tot i que s’hagi aconseguit el retir anticipat per als docents.
El sindicalista té clar que els mestres han aconseguit que el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, hagi acceptat les reivindicacions del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) gràcies a la vaga dels dies 15 i 16 de març, que va ser secundada sobretot pel cos educatiu. “Tenim claríssim que les mobilitzacions hi han tingut a veure. Els mestres són els que més es van moure a les vagues que es van convocar”, va assegurar Ubach, que va defensar la possibilitat de tornar a convocar una vaga sense que això vulgui dir “que no es puguin fer altres mobilitzacions”. “No criticarem els èxits que hagi pogut tenir el SEP, però la plataforma sindical està formada per tots els sindicats de l’administració”, va sentenciar.

Tot i així, Ubach va avançar que esperen gestos de l’executiu durant el tràmit parlamentari de la llei de la funció pública, sobretot pel que fa a les condicions de jubilació dels funcionaris del cos general. El portaveu sindical va valorar les paraules del cap de Govern, Toni Martí, que va admetre que la jubilació als 60 per als mestres és assumible i que s’hauria d’haver reconegut abans, i va dir que espera que això el faci actuar diferent cap a la resta de funcionaris. “El senyor Toni Martí i el senyor Jordi Cinca van fer un atracament a mà armada a tots els funcionaris”, va denunciar en referència a la reforma dels complements de jubilació, i per tant “com que ja han reconegut que es van equivocar esperem que sàpiguen rectificar a temps”. En aquest sentit, va dir que veuen “marge de maniobra per negociar, i més quan a l’altre cantó han admès que no ho han fet bé”.
“Si les paraules del senyor Martí són sinceres s’haurà de reconsiderar tot”, va manifestar, i va criticar que hagi entonat “el mea culpa com el rei d’Espanya”. “Si ho ha fet malament que ho arregli”, va etzibar.


“Canvi radical” al Govern

Ubach va remarcar que “el senyor Eric Jover ha donat tota una lliçó de maneres al Govern de DA”, i ho va comparar amb els ministres Xavier Espot i Eva Descarrega, que “no van ser capaços d’arribar a cap acord”. “És un canvi substancial a la política de DA d’aquests últims set anys i mig, un canvi radical als postulats de Toni Martí”, va assenyalar, expressant que espera “que la síndrome Jover s’instauri a les files de DA”. Un gir que va dir que desitja que no es degui al fet d’estar al darrer any de mandat i de tenir les eleccions generals cada cop més a prop.
Per tot plegat, va apuntar que espera que el grup parlamentari de DA convoqui els sindicats per parlar de les esmenes que s’hauran d’introduir al projecte de llei de la funció pública. Amb tot, va fer palès que el que demanen és l’aturada del projecte. “Agrairíem que la llei es quedés parada i que la pròxima legislatura gent amb ganes de diàleg i de consens ho reprengués”, va concloure.


RECOLLIDA DE FIRMES A L'ACAMPADA DEL 26

Els sindicats donaran el tret de sortida a la recollida de signatures de les iniciatives legislatives populars el dia 26 d’aquest mes coincidint amb la celebració de l’acampada de protesta pel preu del lloguer que han convocat l’USdA, el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) i Podem. Els sindicats insten els ciutadans andorrans a firmar les ILP per modificar la llei electoral i per castigar més els delictes de corrupció. Els col·lectius fan una crida als andorrans a acudir-hi amb dues fotocòpies del passaport. Tot i que els residents també podran signar, fan falta entre 2.500 i 3.000 adhesions nacionals per poder tramitar les ILP, tràmit que preveuen realitzar la legislatura que ve. L’acampada tindrà lloc a la plaça del Poble des de les dotze del migdia de dimarts a la mateixa hora de dimecres.
  • #15 Nazaret
    (19/06/18 20:31)

    Així m'agrada, jubilació per a tots als 60 (o 55), però sense mínims, que això sobra. L'únic requisit ha de ser poder viure sense ajudes i eliminar el límit de jubilació. Que és això de confiar en papa estat, i que un pare tracti millor a un fill que a un altre diu molt poc del pare. ¿Si de cas si no ets funcionari, ets un bastard ?.

    Respondre
  • #14 Estic d`acord
    (19/06/18 18:17)

    Ja que es una discriminacio vers els demes ciutadans, estaria d`acord si als funcionaris sel`s retingues el 35-40 o el calgui de la seva nomina x la cass.

    Respondre
  • #13 juanito
    (19/06/18 17:30)

    que pujin a la resta de pringats la cotitzacio a 95% del salari i llavors es podran jubilar a 40 anys o abans tots tots els nostres grans funcionaris i cosos especials. si aquesta llei passa i abans de que es publiqui al bopa no surtim al carrer i bloquejem tota andorra i deixem de pagar un centim de tot cristo d´impost, som cretinos i ens ho mereixem.

    Respondre
  • #12 Robert
    (19/06/18 14:31)

    De dos coses una:
    1. El govern raonablement havia de saber que la restade funcionaris voldrien el mateix. Ara ja te arguments per fer el regal a tiots
    2. Son incomoetents
    Ara ja esta liada i pagara la padrina, es a dir els que treballen

    Respondre
  • #11 Vergonyos.....
    (19/06/18 12:36)

    Ojo! Que ara aquestos es volem tambe pujar al carro!!! Au va vinga! Menys tonteries i mes treballar! A veure si ara el sector privat tindrem que treballar fins als 67 o fins als 70 per mantenir els srs professors i ara els funcionaris!!! uns collons! O tots per igual o a treballar tots fins a la mateixa edat!!! Ja esta be la tonteria amb aquesta gent! DA l'heu liat ben liada i aixo li passara factura al pais.

    Respondre
  • #10 85
    (19/06/18 11:48)

    Si si jo conec gent que tenen mes de 85 anys i encara estan treballant a a empreses de neteja.. hi ha sobre procupats perque no els falti la feina!! i sobrats de diners de pensions i estalvis!!
    Quina pena...

    Respondre
  • #9 jajaja
    (19/06/18 10:21)

    65 va dir..
    Pues canviar de lloc de treball, quan vas entrar ja ho sabies, igual no treballes prou i pots aguantar potser que si penquessis una mica més segur que et jubilaries als 60

    Respondre
  • #8 soc tonto
    (19/06/18 10:18)

    S'ha obert la caixa dels vots...... ara tots voldran jubilar-se als 60 anys, els funcionaris de govern, els funcionaris de comú, els de les parapubliques, els Saas, i ja veurem qui més vol entrar o pot entrar amb aquesta festa.....Pero cal pensar que totes les festes es paguen i aquesta festa cal saber qui la pagarà o qui la pot pagar..
    Crec que no es adequat tocar aquest tema ara. I penso que faran els futurs consellers generals que tinguin que aprovar les lleis, sigui de la funció publica o sigui la llei de la CASS. Agafaran dues mides de mesurar? Una per la funció publica de l'educació amb jubilació als 60 i una altra per la CASS amb jubilació als 65..66..67?
    NO CREC OPORTU AQUEST DEVAT ARA, NO TOCA.
    I soc funcionari i soc tonto

    Respondre
  • #7 French touch !
    (19/06/18 10:07)

    Bienvenus dans le monde du syndicalisme !!! Vous vous êtes mis les « foute-pagaille » en Andorre et maintenant, il faudra faire avec !!! Et ça va pas aller en s'arrangeant ! 

    Respondre
  • #6 peret
    (19/06/18 08:54)

    per 65:
    clar que si home, no siguis tonto, tens molta raó. Jo de tú demanaria treballar fins als 99, perque segurament tindràs vida eterna i podràs viure fins a l'infinit. A més, segurament treballes per torns que t'allarguen molt la vida. Ànims i endavant, gent com tú, amb aquesta voluntat de tirar endavant és el que fa falta!!!!

    Respondre
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts