Col·lectius sanitaris

Els dentistes celebren que la nova llei enforteix el Col·legi

La presidenta sosté que tindran eines per garantir la qualitat professional

Els dentistes celebren que la nova llei enforteix el Col·legi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llei està formalment en vigor des de la setmana passada i el Col·legi professional d’odontòlegs i estomatòlegs ja és oficial. El text dona un termini de sis mesos a l’entitat per validar els estatuts que la regiran mitjançant una assemblea extraordinària però la presidenta, Celine Diet, va indicar que aquesta feina ja s’ha avançat i que pocs tràmits formals queden a fer.

El col·lectiu sanitari feia temps que esperava aquest text, que definitivament els oficialitza i els dona armes per actuar en defensa de la professió. En aquest sentit, una de les qüestions que celebren és que podran tenir un paper més rellevant a l’hora de vetllar perquè els nous professionals que s’instal·len al país compleixin amb les competències exigides. “Som una entitat jurídica reconeguda i tindrem més pes. Per exemple, per parlar amb Educació sobre les titulacions”, va explicar Diet. La presidenta insisteix que el que els preocupa no és l’obertura als dentistes forans, sinó que es garanteixi la qualitat. En aquest sentit, sí que ironitza amb el fet que “potser pensaven que [amb l’obertura] vindrien els mega-cracks, però no ha estat així”.

Diet, no obstant això, celebra mesures com que des del Govern es demani ara una inversió mínima de 15.000 euros als treballadors per compte propi forans que es vulguin instal·lar al país perquè així ja es demana un compromís, però recorda que el nombre d’odontòlegs en referència a la població ja està per sobre de les ràtios que recomana l’OMS. En tot cas, insisteix, “el que ens preocupa és que s’hi pugui instal·lar gent que no tingui la formació, els coneixements, i ara podrem estar-hi més a sobre”. Ara mateix el Col·legi té una vuitantena de membres i mensualment hi ha alguna nova incorporació, va detallar la presidenta.

L’oficialització també dona armes al Col·legi per actuar i sancionar si constaten la mala praxi d’un professional, i Diet va apuntar d’altres qüestions, com poder negociar les tarifes dels seus actes. La presidenta dels odontòlegs va voler remarcar que “hi ha un bon diàleg amb el Govern”.

tracking