Els bombers rescaten de nit un jove a la ruta Coronallacs

El noi, de 24 anys, es trobava a 2.380 metres d’altitud i no va patir lesions

Els bombers rescaten de nit un jove a la ruta CoronallacsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bombers van haver de rescatar diumenge a la nit un noi de 24 anys que es va desorientar mentre feia la ruta Coronallacs. Fonts del cos van explicar que van rebre l’avís del jove a les 22.40 hores, i com que no anava prou equipat van decidir anar-lo a buscar. Després de ser alertats pel mateix excursionista i també pel servei 112 des de Catalunya, el cos va aconseguir concretar la ubicació en la qual es trobava. Estava a la zona del Siscaró, a la vall d’Incles. Els bombers també es van ajudar de les emissions del telèfon mòbil del noi per precisar el lloc en què es trobava.

Al punt s’hi van desplaçar dos membres del cos dins de l’helicòpter que van culminar el rescat pels volts de la mitjanit. El noi, que es trobava a 2.380 metres d’altitud, no presentava lesions i de fet no va haver de ser traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Des del cos de bombers alerten del risc de perdre’s a la muntanya en una època de l’any en què encara queda neu a les cotes més altes, cosa que comporta que algunes de les marques que indiquen les trajectòries dels camins estiguin encara tapades. Això dificulta que els excursionistes puguin trobar la seva ruta i provoca que puguin desorientar-se.

Des del cos de bombers recomanen equipar-se correctament abans de sortir a la muntanya tot i les bones temperatures en cotes baixes i preparar bé la ruta. El noi, d’origen asiàtic, havia sortit al matí del refugi de l’Illa i pretenia arribar al del Juclà. A banda de trucar al 112 i als bombers, també es va posar en contacte amb la seva xicota perquè alertés els serveis d’emergència. El fet de ser un rescat de nit també va comportar que els cossos especials descartessin buscar-lo per la via terrestre i van optar per traslladar-se amb helicòpter.

tracking