La festa dels escaldencsC. J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça dels Coprínceps, el Parc de la Mola i l’aparcament del Pouader d’Escaldes es van emplenar ahir de gom a gom per clausurar el darrer dia de celebracions pel quarantè aniversari de la parròquia. Els assistents van poder gaudir de jocs en família, una ballada de sardanes, l’actuació de l’Esbart de Santa Anna i un bon plat d’arròs de muntanya. Per als més menuts es van preparar diverses activitats, entre d’altres, un circuit de trànsit viari i diversos jocs. A la tarda, el concert a càrrec del grup Love it va tancar el darrer dia de festa. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, va celebrar l’èxit de participació en les diverses activitats, “jo mateixa m’he desplaçat a tots els actes i penso que han anat molt bé”. Marín va indicar que el dia més protocol·lari va ser dijous, quan es va presentar el primer capítol de les cròniques d’Escaldes, “tot i ser un acte institucional també hi havia molta gent”, i va manifestar que des del comú es van mostrar “molt satisfets” perquè “és un honor celebrar aquests 40 anys de la par­ròquia”. Durant l’actuació de l’esbart de Santa Anna es va poder veure el cap de Govern i excònsol d’Escaldes, Toni Martí, que va felicitar l’equip del comú per la commemoració de l’efemèride, “felicito aquesta iniciativa perquè em sembla un bonic homenatge”, i va destacar la “mentalitat nacionalista” de la par­ròquia escaldenca. Martí va remarcar que la celebració ha pogut comptar amb el testimoniatge d’alguns dels fundadors de la parròquia, un fet que potser no s’hauria pogut fer si s’hagués celebrat el cinquantè aniversari, perquè “ja tenen uns quants anys”.

Finalment, el plat del dia va ser l’arròs de muntanya que van ela- borar vuit cuiners dirigits pel valencià d’origen i escaldenc d’adopció, Abundi Monterde, “en total crec que prepararem unes dues mil racions d’arròs de muntanya”. El xef va explicar que l’arròs es va començar a cuinar pels volts de les set del matí i es va allargar fins a la una del migdia. “A les set del matí hem començat a preparar-ho tot, tenim set paelles i cada una la fa una persona”, va dir. El cuiner va expressar el seu orgull per poder participar en un acte tan sonat, “fa anys que vinc a preparar l’arròs de muntanya, però sempre és especial perquè em sento orgullós de ser escaldenc i sobretot perquè en dies com avui veig la germanor de la gent d’Escaldes”. Cap a les dues, centenars de persones van fer cua per poder degustar un plat d’arròs.

tracking