Política

El sindicat de policia acusa Toni Martí d'utilitzar-los per treure rèdit electoral

El col·lectiu recorda que el cap de Govern va anar en contra seu “públicament” el 2011

El sindicat de policia acusa Toni Martí d'utilitzar-los per treure rèdit electoralArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat de la policia desdiu el cap de Govern i assegura que Toni Martí també ha fet un ús polític de la policia. La crítica del líder de l’executiu durant la celebració de dimarts passat del dia de la patrona del cos, d’aquells que pretenen utilitzar el cos per treure rèdit electoral, no ha estat ben rebuda pel col·lectiu. Posen d’exemple els incompliments que va fer Martí quant a la reforma dels complements de jubilació.

El president del sindicat de funcionaris de la policia, Salvador Prieto, es va mostrar sorprès pel fet que “el cap de Govern digui que no es faci un debat polític de la policia quan el debat va ser anar en contra nostra públicament”. Prieto va remarcar que el mateix Martí els va anar a veure al despatx el 2011 i els va prometre que si manava “les jubilacions dels policies es respectarien”.

Prieto no s’atreveix a valorar si el manifest que va fer dimarts Toni Martí és electoralista, però va admetre que dins del cos n’hi ha sospites. “Si parles amb tothom i amb companys sembla electoralisme pur i dur”, va dir. A més, Prieto també es va mostrar escèptic amb les disculpes del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que va reconèixer no haver comunicat “prou bé” la reforma que es volia fer pel que fa a les pensions. Prieto, però, va precisar que Espot no va ser l’encarregat de negociar aquests canvis i va car­regar precisament contra Jordi Cinca, aleshores ministre de la Funció Pública. Considera que l’actual portaveu de l’executiu no es va obrir a negociar i que el seu tarannà “era el que era”. Amb tot, el president del sindicat de policies va apuntar que la reforma “sí que es va explicar, però que la intenció era dir una cosa i després fer-ne una altra”. “Si no es va explicar potser va ser perquè Toni Martí va ser el primer que no va voler explicar què tenia previst fer”, va etzibar. Prieto reconeix que els discursos de dimarts passat “els van agafar per sorpresa”. “Van sobtar les paraules del ministre que es torni a obrir el debat després de set anys, quan hi ha hagut tot aquest període per parlar de la qüestió i reconduir-la”, va expressar. A més, va recordar que a causa de la reforma del sistema de jubilació van advertir que hi hauria un “degoteig” de prejubilacions i que per això, “al Govern no li ha quedat més remei que obrir 33 places”. “Era evident que passaria”, va manifestar Prieto.

tracking