Reportatge

Evolució comunicativa

DA va organitzar ahir la primera trobada Martí Salvans en la qual es va tractar la gestió de la informació en l’àmbit de la política i els nous paradigmes per adreçar-se als ciutadans.

Evolució comunicativaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La política i el periodisme no sempre han tingut una relació fàcil. A més, la irrupció de més canals comunicatius ha comportat una major exigència per part de la ciutadania, que reclama més immediatesa, però alhora també ha comportat que les falses notícies aflorin. En ple procés d’assimilació dels nous paradigmes comunicatius, DA va organtizar ahir la primera jornada Martí Salvans, centrada en la comunicació i el periodisme a l’entorn de la política i per debatre sobre la manera amb la qual els missatges polítics han d’arribar a la població.

A l’acte, en què es va homenatjar el conseller general traspassat el 2015, es van treure diferents conclusions, com ara la importància d’afrontar els reptes lligats a una gestió transparent i a la creació d’una confiança sobre el missatge per evitar malentesos i falses notícies que poden circular a la xarxa. L’anàlisi de la situació comunicativa al Principat també va ser un dels temes que es van tractar a les diferents taules de debat. Es va copsar que la falta de recursos dels mitjans i de la precarització del periodisme així com la proximitat de les fonts són factors que influeixen en el sector.

“Crec que es comunica prou, però vivim en una època d’immediatesa i el que volem és saber moltes coses ara mateix”, explicava la secretària d’organització de DA, Roser Suñé, que considera que el fet que el país sigui petit no hauria de ser una dificultat afegida per accedir a la informació. L’acte també va comptar amb el cap de Govern, Toni Martí; el ministre d’Educació, Eric Jover; i amb el titular de Finances, Jordi Cinca. També hi eren Eva Descarrega i Sílvia Calvó. Per la seva banda, Cinca creu que s’ha de comunicar tot, però que la gestió dels missatges en aspectes com ara les negociacions requereixen també gestionar els seus “tempos”. L’acte va comptar amb l’expert en comunicació digital, Genís Roca.

tracking