Política

Naudi denuncia que Govern negocia amb la UE en contra dels interessos de l'Estat

Assegura que l’executiu ha lliurat un document a Brussel·les que perjudica el sector del tabac

Naudi denuncia que Govern negocia amb la UE en contra dels interessos de l'Estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general d’Unió Laurediana-Independents per la Massana, Carles Naudi, denuncia que el Govern està actuant en contra dels interessos de l’Estat en les negociacions amb Brussel·les. El detonant ha estat la presentació, per part de Govern, d’un document de compromís polític a la UE per lluitar contra el contraban de tabac. La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va anunciar en comissió dimecres passat l’entrega de l’escrit, tot i que no va precisar quins punts té el text, que no ha arribat a mans dels consellers de la comissió.

El parlamentari no creu que el document precisament “vagi a favor del sector”. “Probablement vagi en contra dels interessos dels fabricants i dels colliters”, va dir, alhora que va denunciar la falta de transparència del Govern. El parlamentari va afirmar que “l’Estat s’està comprometent en coses que no explica” i va confessar estar “preocupat”. “No s’entén que si tens un acord duaner que està en vigor i que s’ha respectat sempre, que ara hi hagi aquest míssil pel mig mentre estem negociant un nou encaix amb la UE”, va manifestar Naudi.

Si bé Ubach s’ha mostrat a favor de lliurar pròximament el contingut de l’escrit als consellers de la Comissió Legislativa de Política Exterior, la incertesa plana sobre alguns sectors de l’arc parlamentari per esbrinar quin hauria estat el motiu de l’entrega del document. Naudi expressa que una possible hipòtesi que expliqui la presentació del nou text podria tenir de rerefons la visita al març del ministre d’Acció i Comptes Públics francès, Gérald Darmanin. “Com a mínim les coses enganxen”, va dir Naudi, que ahir va rebutjar assistir a la trobada del grup d’amistat del Consell General amb representants del Senat francès per la presència de la mateixa Maria Ubach i l’ambaixadora gal·la al país, Jocelyne Caballero. Naudi considera que en aquests casos s’ha de respectar la separació de poders. “En un grup d’amistat on hi havien d’anar consellers i senadors, hi va la ministra i l’ambaixadora. És com si no es volgués que es parlessin les coses clares”, va etzibar Naudi, que va recordar que no estava previst que Ubach hi assistís.

Sense precisar quina institució ho va proposar, va dir que té constància que “algú de França” va demanar que al grup d’amistat hi anés també el Govern. “Si volen al Govern, que organitzin una cimera bilateral”, va afirmar Naudi, que considera que les negociacions que s’estan duent a terme amb la UE i que haurien d’acabar el 2019 “tenen mala pinta”.

tracking