Tecnologies

El Govern presenta un sistema electrònic per facilitar les gestions amb l'administració

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va presentar ahir un nou sistema de gestió que facilitarà als ciutadans l’accés i les gestions amb l’Administració. El Model de gestió de l’expedient i del document electrònic, que va ser presentat per la ministra de la Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, i la cap d’àrea d’Arxius i Documents, Susanna Vela, també permetrà tenir un accés més directe a la informació, gestionar de manera més senzilla els expedients i millorar la gestió administrativa interna.

Està previst que els resultats d’aquest nou sistema, que ha tingut un cost de 220.000 euros, es comencin a percebre d’aquí a uns dos anys. Eva Descarrega va manifestar que el nou mètode permetrà fer un “salt qualitatiu a nivell d’administració”, mentre que Susanna Vela va destacar que la inversió realitzada està “ben invertida” perquè estarà destinada “al benefici del ciutadà”.

Pel que fa als avantatges a llarg termini que aportarà als treballadors de l’administració, Susanna Vela va assegurar que l’aplicació de les Tecnologies de la Informació (TIC) dins de l’estructura del mateix Govern donarà més seguretat jurídica, més eficiència, un major estalvi i una garantia de conservació de tots els documents i expedients. Per tal de materialitzar el canvi i fer-ne un seguiment exhaustiu es crearan dues comissions, la directiva de gestió documental i la de treball.

tracking