Reportatge

Eid al-Fitr

Un centenar de persones celebren el darrer dia de Ramadà al local del Centre Islàmic i de l’Associació de Residents Marroquins.

Eid al-FitrARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de persones van celebrar ahir el dar­rer dia del Ramadà al local del Centre Islàmic i de l’Associació de Residents Mar­roquins. Aquesta celebració és una de les més importants del calendari musulmà. Amb la fi d’aquests 30 dies de Ramadà, els musulmans organitzen una festa coneguda com a Eid al-Fitr. Eid en àrab significa festivitat i fitr significa purificar. Per això aquesta festa simbolitza la purificació després del dejuni. La comunitat musulmana es va congregar per escoltar una oració que va posar el colofó a aquests 30 dies. Els membres del centre cultural van detallar al Diari que la festa és especial perquè “és el primer cop que es menja en hores solars”, i van afegir que el menú de l’esmorzar era molt variat, “hi havia un bufet de pastissos de tota mena i també cuscús i sucs de fruita”.

En la celebració de l’Eid al-Fitr hi participa tota la comunitat, homes i dones majors d’edat que han realitzat el dejú del Ramadà. Segons els preceptes islàmics, el dejuni, que es fa des d’abans de l’alba fins a la posta del sol, “és un deure del musulmà adult, sa de cos i ment”. És també un moment de comunió per apropar-se a Al·là, per reviure la fe, pensar en la gent necessitada i fer donacions i bons actes.

La pròxima festivitat sagrada del calendari musulmà serà l’Eid al-Adha, la festa del xai, que se celebrarà del 21 al 25 d’agost. Aquest és un dia consagrat al perdó i a l’oblit de malentesos, així com d’ajuda als més necessitats.

tracking