Societat

Un projecte d'energia eòlica, el més votat al pressupost participatiu

Un projecte d'energia eòlica, el més votat al pressupost participatiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aprofitar les fonts energètiques renovables i el potencial eòlic del Principat per generar electricitat. Aquest és l’objectiu del projecte més votat al pressupost participatiu d’enguany, organitzat per Govern i dotat amb una partida econòmica de 300.000 euros. Arbres al vent ha estat la proposta ciutadana que ha aconseguit recollir més adhesions del total de vint-i-vuit idees que aspiraven a ser escollides per construir o millorar espais, infraestructures i equipaments del país.

Des de Govern van assenyalar que el projecte, tot i que encara s’ha d’acabar de perfilar, està basat en la construcció de diferents instal·lacions metàl·liques arreu del Principat que, simulant la forma dels arbres, compten amb generadors eòlics que permetrien crear electrictat destinada a usos públics.

amb el 21,69% dels vots

La proposta Arbres al vent va rebre, fins ahir quan es van tancar definitivament les votacions, el 21,69% dels suports (766 vots), quedant per davant de projectes com ara la construcció de trams de voravia a la CG-4 entre Erts i la Massana, amb el 21,09% dels suports (745 vots), l’agilització del trànsit entre la rotonda del quilòmetre 0 i la rotonda de la Dama de Gel, amb el 7,53% dels suports (266 vots), i la creació d’un itinerari a peu des d’Escaldes-Engordany fins a la basílica del santuari de Nostra Senyora de Meritxell, que va aconseguir el 3,4% de les adhesions (121 vots).

Segons van informar des de l’executiu, la campanya del pressupost participatiu del 2018 ha registrat 3.532 vots.

Dimarts vinent es presentarà oficialment la idea guanyadora. Les propostes s’ordenaran pel nombre de vots atorgats i entraran al pressupost de 300.000 euros els projectes per ordre de puntuació fins a esgotar la dotació pressupostària.

tracking