Salut

El SAAS pagarà les hores extres cada tres mesos per adequar-se a la llei

El canvi sobtat en la fórmula de pagament havia provocat les queixes del col·lectiu d’infermers

El SAAS pagarà les hores extres cada tres mesos per adequar-se a la llei

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) pagarà les hores extraordinàries als treballadors cada tres mesos. Segons van informar, ho fan per adaptar-se a la llei. El canvi afectarà els “treballadors que tenen contractes de còmput anual de 1.740 hores l’any” i, per tant, que fan jornada completa. Des del SAAS van assenyalar que ja s’ha efectuat el pagament de les retribucions pendents i que a partir d’ara les que es generin s’abonaran trimestralment.

La manera de procedir actual, segons van afegir des de la direcció de la parapública, que gestiona l’hospital, El Cedre i els diferents centres d’atenció primària, era que les hores extraordinàries s’abonaven al personal “mensualment a mes vençut”, però això no s’adequaria a la normativa laboral. El canvi de criteri sobtat va provocar el malestar del col·lectiu d’infermeres i infermers. Va ser el col·legi professional qui va denunciar la situació, després de rebre queixes dels col·legiats que no havien vist reflectits a les nòmines l’ingrés de les hores extraordinàries que esperaven. Després d’una primera reunió per demanar explicacions amb la responsable de l’àrea d’infermeria del SAAS, Carme Curcó, que ja els va informar d’un canvi en la periodicitat del pagament, el col·legi es va queixar de la falta de comunicació de la direcció envers els empleats, però també van alertar que segons quina acabés sent la periodicitat del pagament potser alguns treballadors decidirien no fer-ne. La situació s’afegia a d’altres fonts de malestar en el si del col·lectiu, com ara la falta de personal o que encara no tinguin una llei pròpia que fa anys que reclamen. Fonts del col·legi van assenyalar ahir que no havien estat informats oficialment de la nova manera de pagar la retribució per la feina extra. No hi ha valoracions ara per ara.

Des del SAAS, al seu torn, van assenyalar que és un canvi justificat i que entenien que el que havia generat malestar és el fet de trobar-se’l de cop a la nòmina.

tracking