Centre penitenciari

Vis-a-vis a la presó la setmana vinent

Els interns podran escollir si volen rebre una visita d'una hora al mes o dues de trenta minuts

Vis-a-visFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vis-a-vis estarà disponible a partir del dia 20 de juny al centre penitenciari de la Comella. Els interns podran escollir si volen rebre una visita d'una hora al mes o dues de trenta minuts. Per poder accedir a les comunicacions íntimes l'intern ha de portar un mínim de sis mesos ininterrompudament a la presó i tenir una parella estable. De moment, són 8 dels 41 interns els qui tindran dret al vis-a-vis.

Els contactes es produiran en dues habitacions que s'han habilitat per aquest ús. L'espai disposa de mesures de seguretat, com intèrfons i una alarma a l'habitació i al lavabo. Francesc Tarroch, director del centre penitenciari, ha manifestat que des del centre seran curosos per evitar el contacte entre parelles en casos d'antecedents de violència de gènere.

La incorporació de les comunicacions íntimes era una recomanació del Consell d'Europa i d'institucions del país que vetllen pels drets humans. "Les comunicacions íntimes són un element que permet que aquest temps de privació de llibertat pugui ser una mica més fàcil", ha afirmat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, qui també ha recordat la vessant "resocialitzadora" de la presó.

tracking