Camps de neu

Grandvalira ja es troba en procés de dissolució

Els responsables d’Ensisa, Nevasa i Saetde ja treballen per separar la gestió dels dos sectors però confien a mantenir el projecte i els treballadors

Grandvalira ja es troba en procés de dissolucióC.G./ ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nevasa ja es troba en procés de dissolució, tal com van explicar ahir els directors generals d’Ensisa, David Hidalgo, i Nevasa, Alfonso Torreño, i la directora d’operacions de Saetde, Verònica Canals. D’ells i el seu equip ha de sortir la proposta de divisió dels dos sectors, però seran els socis els que tindran la darrera paraula. “Nosaltres hem fet uns estudis i unes valoracions que ja els hem presentat però la decisió final és seva. La nostra feina és donar tota la informació sobre què passarà si hi ha marca o no, si seguim amb un model com l’actual o no. Hi ha moltes alternatives i totes poden ser bones”, va dir Torreño, que va afegir que “l’actual, amb Nevasa, no ha de ser la millor, encara que és la que ens ha ajudat a créixer fins aquí”. Hidalgo sí que va afirmar que els agradaria que els socis fixessin una data de finalització de l’activitat, ja que “la incertesa no és mai bona i no està a les nostres mans saber quan passarà, però quan ho sapiguem ho farem de la millor manera possible”. En aquest sentit, Canals va dir que “el ritme no el posem nos­altres, però la melodia l’anem tocant sense desafinar. El que sí que fem és treballar i no hem parat la màquina en cap moment. El pla d’inversions està vigent i la pròxima temporada serà engrescadora”.

Torreño va manifestar que els treballs de dissolució que estan realitzant busquen “mantenir dos conceptes, donar continuïtat al projecte que ens ha convertit en una de les 15 millors estacions del món en valoració dels usuaris i donar tranquil·litat a l’equip de Nevasa”. El director general va afirmar que està convençut que el segon punt “és el que més preocupa els socis i òbviament tindrem la màxima cura a l’hora de treballar i plantejar les opcions”.

L’objectiu de Nevasa fins a la dissolució final serà “continuar portant clients al país, seguir fent temporades de rècord i contribuir al desenvolupament econòmic del país”, i va voler calmar els operadors turístics, amb qui es reunirà a inici de la temporada d’hivern per explicar-los els canvis que es produiran. Per la seva part, Hidalgo creu que el sector de la neu avança cap als forfets únics, ja que “la tendència global tendeix a consolidar ofertes conjuntes amb models de gestió diferent”. Finalment, Torreño va negar que dins de Nevasa s’hagi presentat un forfet de temporada que inclogui Arcalís, encara que no descarta que s’abordi pròximament.

SALTAR SOBRE EL BIGAIRBAG, LA PRINCIPAL NOVETAT DE L'ESTIU

Grandvalira va presentar les noves activitats que ha preparat per a la temporada d’estiu, que començarà el 23 de juny, i destaca el BigAirBag a la zona del Forn, que permetrà saltar sobre una plataforma inflable des de diferents altures, una experiència que “ja hem vist en molts altres llocs i que permet als infants i no tan infants més atrevits gaudir d’una activitat més arriscada”, va dir Hidalgo. A més, es pot mantenir a l’hivern, ja que els snowboarders la poden utilitzar per practicar els salts de free­style. Des d’Ensisa es tornarà a confiar en el golf de Soldeu, que l’any passat va funcionar molt bé, tal com va destacar el director general, i en la tirolina del Mon(t) Màgic Family Park, encara que es perdrà el circuit de karts, que es traslladarà al Pas de la Casa, i no es recuperarà el bike park, “perquè no hi ha prou mercat per a Vallnord i nosaltres”.

A Encamp no es podrà utilitzar el Funicamp a causa d’unes tasques de manteniment i d’unes inspeccions al giny. Canals va explicar que “hem de revisar 46 cabines i sis quilòmetres de vies, així que mentre durin les tasques no es podrà fer res”, i també va dir que per això s’anul·laran les activitats a l’Orri. Per compensar-ho, Saetde i el comú han pactat la creació d’un minibús que unirà el poble amb la zona de les Pardines i Engolasters. La directora d’operacions de la societat va afirmar que el telecabina de les Abelletes del Pas també podria quedar parat a causa d’uns moviments de terra, però va indicar que a final de mes se sabrà amb total certesa si es podrà utilitzar. El refugi de l’Illa ha de ser una de les grans atraccions del sector encampadà i per això se’n vol fomentar l’ús amb tallers de ioga, les rutes de senderisme i la gastronomia.

L’objectiu principal dels dos sectors aquest estiu és captar el públic familiar, que, segons Hidalgo, “s’ha demostrat que és rendible econòmicament”. Per això, a més d’activitats esportives i lúdiques s’inclou l’oferta cultural de les dues parròquies. L’any passat aquests mesos van representar per a Ensisa el 6% de la facturació i els visitants van créixer un 17% respecte al 2016.

Grandvalira ja es troba en procés de dissolució

tracking