El motorista alemany ferit a la capital continua en estat crític

El jove de 26 anys va ser traslladat i intervingut d’urgència per traumatismes cranioencefàlics a l’hospital de Sant Pau de Barcelona ahir, on està ingressat a la UC i continua estable

Un motorista en estat crític per un accident a la capitalClàudia Campos Troncoso

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un motorista alemany de 26 anys va resultar ferit molt greument ahir a l’avinguda Salou, a Andorra la Vella, quan viatjava en direcció a Sant Julià. El jove està ingressat a l’UCI de l’hospital Sant Pau de Barcelona. Els fets van tenir lloc a quarts de deu del matí a la carretera general 1 (CG-1) a l’altura de l’Estadi Nacional per causes que encara estan sota investigació policial. Fruit del sinistre, el conductor de la motocicleta, no resident, va patir lesions molt greus, concretament al crani i a la zona del tòrax. Fonts presents en el moment dels fets van assegurar en declaracions al Diari que el jove, que circulava al costat d’una altra motocicleta, hauria intentat realitzar un avançament per la dreta a un camió plataforma amb matrícula andorrana en una zona senyalitzada per obres, moment en el qual hauria quedat entre el vehicle i la barrera lateral que delimita la calçada i hauria caigut de la motocicleta. A causa de l’accident, el jove, que conduïa una motocicleta de la marca Kawasaki model Z400 i amb matrícula alemanya, va patir ferides molt greus.

El transcurs dels fets

Testimonis de l’accident van relatar que una doctora, que estava dins un vehicle uns metres enrere, va presenciar l’accident i va iniciar les primeres tasques de reanimació abans de l’arribada dels serveis d’emergència. Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar una dotació de bombers que va rebre l’avís a les 9.30 hores, dues ambulàncies del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i la policia. Segons va informar el servei de Mobilitat, el sinistre va provocar trànsit dens a la zona de les avingudes Tarragona i Salou, ja que es va restringir la circulació durant uns quaranta minuts per atendre el jove ferit. Al mateix lloc de l’accident va ser reanimat i posteriorment va ser traslladat, intubat i immobilitzat, fins a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on va ser intervingut d’urgència pel trencament de la melsa, un òrgan situat a l’abdomen. Un cop estabilitzat, pels volts de les tres de la tarda va ser traslladat amb helicòpter a l’hospital de Sant Pau de Barcelona.

En arribar a l’hospital català, el jove va ser intervingut del traumatisme cranial que patia i des del centre van assenyalar que les 24 hores posteriors a la intervenció quirúrgica seran claus en l’evolució del pacient, ja que perilla la seva vida. Segons van indicar des de l’hospital, la víctima patia múltiples fractures i una hemor­ràgia cranial.

Segon accident a la mateixa via

Es tracta del segon sinistre de gravetat a l’avinguda Salou en quatre mesos i per circumstàncies similars. El 23 de febrer passat un jove de 16 anys i el seu pare van morir en un accident quan la motocicleta que conduïen va sortir de la via mentre intentaven fer un avançament i va impactar contra un arbre situat al marge de la calçada. En aquell cas el sinistre es va produir abans de la rotonda de Prat Salit, prop del restaurant Viena.

tracking