x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Una pallissa motivada per gelosia i venjança

L’acusat d’agredir brutalment Iván Ramírez admet només “tres o quatre” cops de puny
Ramírez i la seva mare, que ahir va explicar la situació de dependència que pateix el fill.

La pallissa a Iván Ramírez va estar motivada per gelosia i venjança

Ramírez i la seva mare, que ahir va explicar la situació de dependència que pateix el fill.

C. GARCÍA
Actualitzada 13/06/2018 a les 17:25
El judici per la brutal pallissa que l’andorrà Iván Ramírez va rebre el 7 d’octubre del 2016 al poble d’Ejea de los Caballeros (Saragossa) va començar ahir amb la declaració de principal acusat, Ivan Krasimirov, que s’enfronta a una petició de pena de la fiscalia de 12 anys de presó. El processat va admetre, segons recull la informació d’El Heraldo de Aragón, que va “perdre els papers” quan va veure que Ramírez agafava la seva xicota per la cintura i s’hi apropava amb la intenció de fer-li un petó, i va relatar que llavors “jo vaig cridar perquè la deixés anar; el vaig empènyer, em va empè­nyer i li vaig pegar tres o quatre cops de puny”. Després, va continuar l’inculpat, l’atleta andorrà va caure a terra. Va asseverar, però, que en aquell moment no va veure que Ramírez patís lesions de gravetat i que va ser el mateix agredit qui es va negar que el portessin al metge. Però a causa dels cops la víctima va patir un greu traumatisme cranial que li ha provocat importants seqüeles. De fet, ahir no va poder acudir a declarar a la vista. Sí que ho va fer la seva mare, que va explicar la situació d’absoluta dependència actual del fill. “Si no l’aixequés tots els dies es quedaria al llit”, va afirmar. Mare i fill s’han personat a la causa com a acusació particular i reclamen per a l’agressor catorze anys de presó per homicidi en grau de temptativa i una indemnització que supera els 800.000 euros.

L’origen de l’agressió
En l’origen dels fets hi ha el retrobament de Ramírez, que tenia 39 anys en el moment dels fets, i la seva cosina llunyana. L’endemà de tornar-la a veure al poble d’Ejea de los Caballeros després d’anys de no tenir contacte li va demanar amistat via Facebook. Llavors van iniciar un intercanvi de missatges en què l’atleta andor­rà li va dir a la noia que era molt guapa i que era una llàstima que fossin cosins. Paraules que ella, menor d’edat en el moment dels fets, va traslladar a la seva parella, l’acusat, advertint-lo que Ramírez “li tirava la canya”. El processat es va enfadar per l’actitud de la víctima i va dissenyar una mena de pla de venjança enviant missatges a Ramírez a través de la xarxa social però fent-se passar per la seva xicota. És així com el va acabar citant de nou al poble on es van produir els fets. L’acusat va explicar que si va obrar d’aquesta manera va ser perquè “interpreto que un paio de 40 anys que li enviï això a una cosina seva està fora de lloc. Li vam voler seguir el joc per demostrar a la família el que estava fent i el que pretenia”. Entre les coses que li va dir hi va haver un “a mi també m’agrades”. Després, va explicar, Ramírez li va enviar fotos despullat i demanava a la noia imatges similars. L’intercanvi de missatges va durar uns cinc dies durant els quals l’acusat va afirmar que no van comentar res a la família ni tampoc van pensar a denunciar-ho a la policia, perquè “jo volia que vingués a Ejea i posar-lo en evidència davant la seva família”. També va admetre que van enganyar Ramírez amb l’edat de la noia dient-li que ja tenia 18 anys quan encara no els havia fet.


L’agressió

La trobada es va acabar produint ja que la menor va portar Ramírez fins a un indret apartat on l’esperaven l’acusat i un cosí seu, que també s’asseu a la banqueta dels acusats per un delicte d’omissió de socors. Els acusats van deixar la víctima al lloc i va ser finalment un veí qui, un parell d’hores després, va advertir la presència del ferit i va cridar la policia i els serveis d’emergència. Ramírez va ser traslladat d’immediat a un hospital de Saragossa, on va ser intervingut d’urgència d’unes lesions que li han deixat greus seqüeles. L’acusat es va lliurar dies després a la guàrdia civil i està en presó preventiva des de llavors. La defensa en demana l’absolució. La vista oral continua avui a l’Audiència de Saragossa. La sala està presidida per Juan Alberto Belloch, exministre espanyol.
Etiquetes
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts