x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

La campanya contra la pobresa energètica atén 50 famílies durant l'hivern

S'ha facilitat la compra de radiadors i lots de llenya, a més d'assumir la despesa de consum energètic i evitar talls de subministrament
El ministre Jordi Cinca durant la roda de premsa posterior al consell de ministres

La campanya contra la pobresa energètica atén mig centenar de famílies durant l'hivern

El ministre Jordi Cinca durant la roda de premsa posterior al consell de ministres

SFG
Actualitzada 13/06/2018 a les 19:54
El Servei d'Atenció Immediata de l'Àrea d'Atenció a les Persones i les Famílies ha tractat una cinquantena de famílies, és a dir, un total de 95 persones, en el marc de la campanya contra la pobresa energètica que va començar el mes de novembre i va finalitzar el 30 d'abril d'aquest any. Ho ha anunciat avui el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, al consell de ministres. La campanya es va iniciar l'hivern passat per garantir els recursos adients a les famílies amb risc de patir una situació de precarietat energètica. En només 16 dies es van atendre 44 famílies, dada que va constatar la necessitat del servei i, per aquest motiu, el ministeri va decidir ampliar la campanya aquest hivern.
Les 50 famílies han estat ateses a través de visites al domicili, per via telefònica i també mitjançant entrevistes de seguiment als despatxos de les treballadores socials. Com a mesures concretes, s'ha facilitat la compra de radiadors i lots de llenya, s'ha assumit la despesa de consum energètic i s'ha contactat amb diferents companyies subministradores d'electricitat per evitar talls de subministrament. Amb tot, la despesa total de la campanya ha estat de 15.236,71 euros, més del doble que l'any anterior.

D'altra banda, el consell de ministres ha aprovat la renovació de l'autorització d'importació de residus de la Cerdanya, ja que aquest mes de juny finalitzava el conveni. La valoració de la importació de residus ha estat positiva i s'han importat un total de 6.912 tones.
El consell de ministres també ha aprovat l'adjudicació definitiva de les obres d'ampliació de l'Escola Andorrana de Santa Coloma. La intenció és que el centre escolar guanyi 1.500 m2 de superfície total útil i es puguin crear 18 aules noves, a més d'ampliar la zona de patis en 800 m2. D'aquesta manera, el centre podrà incrementar l'alumnat, alhora que millorarà les condicions dels seus espais. L'adjudicació mitjançant un concurs públic nacional ha recaigut en l'empresa UTE Copsa - Locubsa per un importar superior als 7 milions d'euros i el termini previst d'execució dels treballs d'ampliació és de 28 mesos.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts