x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Dissolució de nevasa

Mandicó repta Viladomat a trencar

El cònsol major de Canillo exigeix al president de Saetde que “posi data” a la fi de Grandvalira i que aclareixi si mantindrà el nom i el forfet conjunt
Les obres de la plataforma de Soldeu avancen segons el termini previst.

Josep Mandicó repta Viladomat a acabar amb Grandvalira

Les obres de la plataforma de Soldeu avancen segons el termini previst.

Fernando Galindo
Actualitzada 12/06/2018 a les 14:47
Josep Mandicó, cònsol major de Canillo, va reptar Joan Viladomat, màxim accionista de Saetde, que “posi data” al trencament de Grandvalira i li exigeix que aclareixi si almenys mantindrà el nom i el forfet únic a tot el domini. “És clar que s’ha de posar una data i un límit. Hem de saber quin dia es decidirà si fem una cosa o l’altra perquè el que no podem és seguir així i hem d’aclarir el dia concret que es prendrà la decisió final”. En aquest sentit, el cònsol va recordar que si no es manté cap de les dues coses “no serà per la nostra part, perquè si és l’altra qui creu que no hi ha d’haver forfet únic nosaltres no hi podem fer res”, i va tornar a reclamar a Viladomat que “hi ha d’haver una data de finalització”. Mandicó va explicar que la incertesa sobre aquests temes posa en risc “un dels dominis més reconeguts en l’àmbit mundial”, i es va sumar a les demandes que ja han fet diversos operadors turístics, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, o el mateix cap de Govern, Toni Martí, per intentar resoldre aquesta situació “de la millor manera possible”.
El cònsol va insistir que ell sempre ha estat “obert al diàleg” i que si finalment no s’aconsegueix un acord “no serà per part nostra, sinó per l’altra, ja que nosaltres seguirem lluitant fins a l’últim dia per mantenir tant el nom com el forfet únic”, encara que va reconèixer que el trencament ja és un fet, com va declarar recentment Joan Viladomat. “Grandvalira ja està en període de liquidació, de fet la societat que ho gestiona, Nevasa, ja s’està liquidant, però encara ens queden aquests dos temes per tractar”.


Forfet conjunt amb Arcalís

La pròxima setmana hi haurà una nova reunió del consell d’administració de Nevasa i serà el moment en què Viladomat plantegi la creació d’un forfet conjunt entre Grandvalira i Arcalís, una situació que el cònsol no va voler valorar “fins que no es produeixi”. Tampoc ho va fer amb “l’aposta” que va realitzar el màxim accionista de Saetde, segons la qual preveia que en cinc anys hi haurà un forfet únic a tot el país, però sí que va lamentar les paraules emprades, ja que “jo per norma no jugo ni faig apostes, i encara menys amb aquests temes, però comencem amb mal peu si trenquem una cosa per després tornar-la a fer”, va indicar. Mandicó va afegir que “quan estem a punt de trencar un forfet reconegut mundialment i que li va bé al país se’m fa difícil pensar en un altre que sigui comú. Anem per passos; primer solucionem aquest i després ja farem l’altre”.

Una plataforma més petita
El Tribunal Superior va desestimar la setmana passada el recurs interposat per la família Viladomat perquè es paralitzessin les obres de la plataforma de Soldeu, un fet que va alegrar Mandicó “perquè la resolució sempre és important”, però va recordar que “si l’hem fet és perquè estàvem convençuts que estava ben feta. A partir d’aquí, els tribunals ens donen la raó, però en general les sentències no ens agraden perquè vol dir que hi ha hagut una demanda prèvia. Crec que les coses potser es poden arreglar amb més diàleg i menys justícia”, va comentar. A més, va explicar que la plataforma serà una mica més petita que en el projecte inicial, una situació que ell entén perquè “sempre hi ha canvis i més en projectes d’aquesta envergadura. El projecte executiu pot variar una mica respecte a l’inicial i en aquest cas, l’única diferència és que serà una mica més petit del previst”.

Finalment, el cònsol major va indicar que les obres de la plataforma “segueixen el planning previst”, i es va mostrar confiat que s’acabaran en el termini previst, que és a principi de la temporada, encara que va reconèixer que “és ajustat”.

APARCAMENT A LA VALL D'INCLES DURANT L'ESTIU
La corporació va aprovar una partida de 2.000 euros per llogar un terreny a la part baixa de la vall d’Incles perquè els vehicles hi aparquin a l’estiu. El cònsol va indicar, després de la sessió del consell de comú d’ahir, que és un espai que lloguen cada any des que es va decidir tancar la vall al trànsit rodat. El pàrquing estarà obert entre el 15 de juny i el 15 de setembre. A més, Mandicó va dir que la caseta d’informació del Roc del Quer obrirà a final de mes.
Etiquetes
  • #14 Plataforma a tope
    (12/06/18 19:55)

    Visca la plataforma, fora el viladomat que encara tindra els peb... de venir a l inauguració del campionat del mon

    Respondre
  • #13 Josep
    (12/06/18 18:35)

    Aquesta plataforma és un atemptat al medi ambient. Espero que el Sr. Viladomat consumeixi la separació i que tothom vagi a esquiar a pas grau. Si la plataforma no té ús, s'haurà de desmantellar.

    Respondre
  • #12 Plataforma
    (12/06/18 13:41)

    Quina prepotència aquest Mandicó i el tema de la plataforma una bestiesa. Només cal veure les animalades que estan fent a les pistes per poder arrastrar les bigues enormes des de el tarter fins a Soldeu. Estan destrossant la muntanya. Inclus han tingut que asfaltar alguns trams de pistes. Una animalada sense justificació possible.

    Respondre
  • #11 Montaup
    (12/06/18 13:27)

    encampada la clava. Grandvalira i les 34 persones de Nevasa que van a l'atur és gràcies al senyor Viladomat, de ningú més.

    Respondre
  • #10 Montaup
    (12/06/18 13:24)

    Collons si que hi ha gent en nómina, per cert el que parla dels ecologistes, que comencin pel Grau i una central d'innivació o un riu cobert amb fustes que creua una pista o d'on surt l'aigua per innivar el Pas

    Respondre
  • #9 Premi Nobel
    (12/06/18 12:48)

  • #8 Tela...
    (12/06/18 12:33)

    Força i ànims a la familia Viladomat, que també ha patit l'embranzida autoritària del Toni Martí i Demòcrates per Andorra. Desitjant que arribin les eleccions i beure les cares de perdedors, d'autèntic "loosers" quan donguin els resultats. I els Ciutadans Compromesos de la Massana no us penseu que esteu per sobre de ningú, que últimament ho sembla. Què heu fet tan be a la Massana??? La gent és cega, però bé... Ja veurem com acaba la legislatura...

    Respondre
  • #7 encampada
    (12/06/18 11:46)

    Els comentaristes com a minim son treballadors de SAETDE, prou de fer-li la pilota al Sr Viladomat, ell es va carregar GranValira, NINGU MES !!!! Soldeu els últims 5 anys té un creixement exponencial a la baixada d'entrades pels sectors de SAETDE, la plataforma és solament una excusa, les condicions que avantatjoses que tenia SAETDE amb Grandvalira per les entrades pels diferents sectors, ja no beneficaven a SAETDE, Sr Viladomat prou excuses, si volias plega u pot fer, pero no ens expliqui històries, molt abans de la plataforma ja tenia preparada la dissolució sols li faltava un excusa.

    Respondre
  • #6 Nostradamus
    (12/06/18 11:32)

    PASCALIS es menjará el pastis,SOLDEU/EL TARTER,será el qui casccará primer,ARINSAL/PAL rebrá el gran parpal,i mentrestant Viladomat omplirá el sac.

    Respondre
  • #5 carlo
    (12/06/18 10:30)

    Quina vergonya d´obra, Sr. Mandico que el comú comenci a preparar la cartera, en el moment que es dissolgui GrandValira, Ensisa deficitaria com ho ha estat tota la vida abans de ser GrandValira.

    Respondre
Veure’n més
14
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts