Tribunals

L'agressor de l'atleta Iván Ramírez reconeix que va "perdre els papers"

Ramírez no ha pogut acudir a declarar avui a causa de les seqüeles neurològiques irreversibles que pateix

Demanen 12 anys de presó per a l'agressor de l'atleta Iván RamírezCELEDONIO GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Iván Krasimirov, de 26 anys, ha reconegut avui davant l'Audiència de Saragossa que va "perdre els papers" quan va veure que l'atleta Iván Ramírez agafava de la cintura a la seva novia i s'apropava a ella amb intenció de fer-li un petó, segons han publicat mitjans espanyols. "Jo li vaig cridar perquè la deixés anar, el vaig empènyer i li vaig propinar tres o quatre cops de puny. Va caure a terra, vaig escoltar un fort soroll i em vaig espantar", ha declarat Krasimirov. Segons l'acusat, en aquell moment no va veure que tingués ferides greus, però li van fer rentar-se la sang que va començar a sortir del seu nas i es va canviar ell mateix de jaqueta perquè se l'havia tacat. Krasimirov ha manifestat que, en el moment de la pallissa, van deixar la víctima al seu cotxe i amb els llums encesos. L'acusat assegura que Ramírez es va negar que el portessin al metge.

L'atleta Ivan Ramírez no ha pogut acudir a declarar avui a causa de les seqüeles neurològiques irreversibles que pateix.

El judici contra l’acusat d’agredir brutalment l’atleta andorrà Iván Ramírez ha arrencat avui a l’Audiència de Saragossa. Està previst que la vista oral s’allargui també a demà. A la banqueta s’hi asseuen Iván K., l’acusat de propinar-li la pallissa; i un cosí del processat, de nom Aleks, al qual se li atribueix el delicte d’omissió de socors perquè va presenciar els fets i no va assistir la víctima. De fet, va ser un veí del municipi on van succeir els fets, Ejea de los Caballeros, qui va avisar la policia local. Ivan K. s’enfronta a una petició de pena de dotze anys de presó per un delicte de lesions, mentre que per a l’altre processat la fiscalia sol·licita una pena de multa. Tanmateix, el ministeri públic demana que el principal inculpat aboni una indemnització de 320.000 euros a la víctima per les importants seqüeles que li han deixat els cops i que han provocat, segons detalla al seu escrit, que depengui de terceres persones per a la vida diària. També reclama que se’l compensi pels dies d’ingrés hospitalari (186) i pels dies de tractament sense hospitalització.

L’acusació particular, que representa la víctima i la seva mare, eleva la petició de pena als 14 anys i la indemnització per les seqüeles a 640.000 euros, a banda de reclamar pels dies d’hospitalització i pels tractaments posteriors (fins que sigui donat d’alta), per la pèrdua de la feina i la impossibilitat de tenir-ne una altra i per l’omissió de socors –aquesta darrera juntament amb l’altre processat–. En total, i a banda del que s’haurà d’acabar de determinar, uns 832.000 euros. Considera Ivan K. responsable d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa. La defensa sol·licita l’absolució dels dos processats.

Els fets

Segons recull l’escrit de qualificació de la fiscalia, a dos quarts d’onze de la nit del 7 d’octubre del 2016 la víctima va arribar al carrer del poble d’Ejea de los Caballeros, lloc on havia quedat amb una cosina llunyana a qui havia conegut uns dies abans. La cosina, menor d’edat, el va conduir fins a un altre indret, on l’esperaven els dos processats. Ivan K., nòvio de la menor, “de forma sobtada” i sense intercanviar una paraula amb el perjudicat es va llançar sobre ell colpejant-lo diverses vegades amb els punys al cap. “Una brutal pallissa”, segons continua el relat de la fiscalia, que va provocar que Ramírez acabés caient d’esquenes a terra. Ni l’altre processat ni la menor van auxiliar la víctima i tots tres van marxar del lloc. Quan la policia local va arribar, alertada per un veí, Ramírez estava a l’interior del seu cotxe inconscient i sagnava pel nas. A conseqüència dels cops, i entre altres lesions, va patir un traumatisme cranioencefàlic de caràcter greu que va fer témer per la seva vida. La víctima va estar ingressada en un hospital de Saragossa fins al 30 de gener del 2017. Amb posterioritat, va ser traslladat a un centre especialitzat de Barcelona per a un tractament de rehabilitació neurològica. Allà s’hi va estar fins al 13 d’abril. Després ha seguit tractament de caràcter ambulatori. L’escrit de l’acusació pública afegeix que de les lesions “n’han derivat seqüeles neurològiques molt importants” a conseqüència de les quals haurà de ser “dependent de terceres persones”.

L’acusació particular, al seu torn, descriu els fets succeïts com una “emboscada” que es va planificar els dies anteriors als fets a través de missatges via Facebook que la que suposadament era la seva cosina va enviar a la víctima per tal de concertar una cita. La lletrada que defensa els interessos del perjudicat afegeix que tot plegat amb la participació directa de qui després va propinar la brutal pallissa a l’atleta andorrà.

tracking