Malestar a la CASS per la proposta de jubilació als 60 anys als mestres

Els empresaris, els pensionistes i els assalariats veuen un “greuge comparatiu” en el retir als 60

Un total de 169 persones participen a les eleccions de la CASSARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri d’Educació va acordar recentment donar llum verd a la jubilació anticipada dels mestres als 60 anys. Una proposta que per a la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) representa un “greuge comparatiu” amb la mesura de la parapública de situar l’edat de jubilació als 67 anys i que ha provocat malestar al seu consell d’administració. El representant dels empresaris i treballadors per compte propi, Jordi Galobardas, va posar en relleu que “naturalment no veiem bé que es promoguin aquestes diferències entre treballadors”. “És una llàstima que es proposin aquestes coses per a segons quin col·lectiu que treballi en situacions de risc, perquè entenem que alguns sí que tenen motius per jubilar-se abans que la resta, però en general no és així”, va afirmar, i va assenyalar que “és una mesura que no agrada als empresaris”.

Una idea que comparteix el representant dels pensionistes, Lluís Sàmper, que remarca que la comparació pot molestar la resta de treballadors “perquè hi ha persones que tenen feines molt dificultoses i potser també voldrien jubilar-se als 60 anys”. “Els pintors de cotxes, per exemple, tenen una feina perillosa per a la salut i també els agradaria jubilar-se abans”, hi va afegir. Per la seva banda, un dels dos representants dels assalariats, David Fernàndez, va subratllar que el moviment fet per Educació amb relació als professors “és injust de cara als treballadors perquè ningú vol treballar set anys més”. En aquest sentit, va apuntar que entén el malestar que es pot generar, ja que “qualsevol assalariat demarà poder tenir les mateixes condicions” que els mestres.

“DifÍcil gestió política”

Per aquest motiu, Fernàndez considera que quan al Consell General “es trobin amb la proposta de la jubilació als 67 anys i una altra als 60 suposarà un debat polític molt important”. “És una situació de difícil gestió política perquè és de difícil explicació”, va dir.

Amb tot, Galobardas, Sàmper i Fernàndez van coincidir a recordar que, “tal com ho enfoca Govern”, la prejubilació a Educació “no penalitzaria la CASS” i que “seria el Govern qui l’hauria de finançar”.

tracking