Educació

El 93% dels candidats aproven la prova oficial de batxillerat

El 93% dels candidats aproven la prova oficial de batxilleratANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Excel·lents resultats a la prova oficial de batxillerat (POB) del sistema educatiu andorrà. Dels 152 alumnes que s’han presentat aquest any han aprovat 142, un 93% del total. Tal com va fer públic ahir el ministeri d’Educació, dels escolars que van fer la prova, només un ha resultat no apte, altres dos han estat declarats pendents, per la qual cosa podran presentar-se a l’examen de recuperació el pròxim 14 de juny. Pel que fa als 11 candidats lliures, quatre han obtingut el títol de batxiller, mentre que els altres set seguiran el procés d’obtenció del diploma, ja que tenen un termini de cinc anys.

En la branca del batxillerat artístic i de comunicació han aprovat els 38 candidats presentats. A l’humanístic i lingüístic hi ha hagut 19 aprovats i un pendent. Al científic i tecnològic el balanç és de 45 aprovats i un no apte. Finalment, a l’econòmic i social, hi ha 36 aprovats i un pendent. D’altra banda, dels 11 candidats lliures, quatre han obtingut la titulació i la resta seguirà el procés d’obtenció del diploma. Cal tenir en compte que els candidats lliures es presenten als exàmens de manera esglaonada, ja que tenen un termini de 5 anys per obtenir el títol de batxiller. Per tant, del total d’alumnes que han participat enguany a les POB, que ascendien a 152, han aprovat el 93%. Inicialment se n’havien inscrit 159, però finalment només 152 van presentar-se als exàmens, un 18% menys que l’any passat.

Els alumnes declarats pendents hauran de tornar-se a examinar el dijous 14 de juny al centre de formació professional d’Aixovall. Els candidats que de-sitgin la qualificació final del batxillerat (QFB) traduïda en llengua castellana o llengua francesa han d’adreçar la demanda a examens.oficials@govern.ad.

Els exàmens de la POB es van fer al maig al centre de formació professional d’Aixovall i a l’escola andorrana de batxillerat de la Margineda.

tracking