política

Martí, optimista per la negociació amb la UE

El cap de Govern assegura que “no es desplacen per donar males notícies”

Martí, optimista per la negociació amb la UE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern tindrà una agenda bilateral atapeïda abans de les vacances. El 28 i 29 de juny, els caps negociadors de la Unió Europea que porten la carpeta de l’acord d’associació, Claude Maerten i Thomas Mayr Harting, visitaran novament el país. Tot i que el cap de l’executiu, Toni Martí, no va desvelar si es farà un anunci destacat, sí que va assegurar que té bons auguris. “Normalment no es desplacen per portar males notícies”, va afirmar Martí des de París, on ahir va assistir a l’acte de celebració del 25è aniversari de les relacions diplomàtiques entre França i Andorra.

Tot i la distància, Martí va seguir amb atenció la ronda de negociacions que va dur a terme la ministra d’Afers Exteriors Maria Ubach a Brussel·les. Després de la trobada, en què es va parlar del tabac i de forma “embrionària” de la lliure circulació de serveis i capitals, Martí va afirmar que “els timings s’estan complint”, i es va mostrar optimista per la manera com s’estan desenvolupant les negociacions. El cap de Govern va afirmar que “amb l’ajuda de tots i l’ajuda de França vull pensar que tindrem bones notícies”.

La trobada amb la comitiva comunitària tindrà lloc una setmana abans de la visita del secretari d’Estat de Transició Ecològica de França, Sebastien Lecornu. L’alt diplomàtic gal vindrà al país els dies 6 i 7 de juliol per copsar l’evolució del projecte de de llei d’impuls de transició energètica i que es troba a tràmit parlamentari. Encara no hi ha data, però, per a la visita del Copríncep francès, Emmanuel Macron, que no va ser tema de discussió ahir a París. Martí, que es va entrevistar amb la ministra d’Afers Europeus francesa, Nathalie Loiseau, no es va entrevistar amb Macron atès que el president francès es troba a la cimera del G-7, a Canadà.

Martí, optimista per la negociació amb la UE

tracking