Govern ja ha atorgat 2.000 permisos per a inversors de fora

L’executiu obre una quota de 250 autoritzacions de residència i treball per compte propi

Govern ja ha atorgat 2.000 permisos per a inversors de foraSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern va anunciar ahir que des de l’any 2016 ja s’han atorgat 1.928 autoritzacions per a inversors estrangers. El ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, va dir ahir a la roda de premsa posterior al consell de ministres que el Govern ha aprovat una nova quota de 250 permisos de residència i treball per compte propi. Cinca va dir que aquesta convocatòria, que es va aprovar a petició del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Esport, es feia necessària després que l’última quota aprovada el desembre de l’any passat estigui gairebé esgotada. A final del 2017, també es va donar llum verd a facilitar 250 nous permisos.

Jordi Cinca va afirmar ahir que la decisió per permetre noves places de residència i treball “obeeix a una demanda creixent de professionals que es volen establir al país”. A més, va destacar que això també és, “en part, fruit de tot el procés d’obertura de la nostra economia, que ens ha portat a una dada que comença a ser significativa”. Cinca va afegir que les persones que han decidit establir la seva activitat al país “contribueixen a generar activitat i riquesa”. Recentment, el Consell General també va aprovar la modificació de la Llei qualificada d’immigració, que obliga els nous autònoms a abonar un dipòsit de 15.000 euros.

Protocol de protecció

D’altra banda, el consell de ministres també va aprovar ahir el protocol d’actuació per a la protecció de les víctimes de tràfic d’éssers humans, que es desprèn de la Llei de mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans i protegir-ne les víctimes. El text estableix les pautes d’actuació per a la detecció, identificació, assistència i protecció de les víctimes en el marc del conveni del Consell d’Europa sobre la lluita contra el tràfic d’éssers humans. El text estipula que a partir d’ara qualsevol persona que tingui coneixement d’un possible supòsit de tràfic de persones haurà de posar-ho en coneixement del servei de policia.

L'EXECUTIU PRESENTA DUES LLEIS PER CONTROLAR EL SECTOR BANCARI

El consell de ministres va presentar dos nous textos per controlar el sector financer que hauran de ser aprovats pel Consell General. El projecte de llei de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d’entitats bancàries preveu una nova ràtio d’apalancament que permetrà, segons Cinca, limitar la seva capacitat d’endeutament. També es podrà exigir a les corporacions que reforcin el capital en cas que hi hagi una previsió “de davallada econòmica”. Cinca va justificar que els bancs estaran més “enfortits per fer front a les adversitats” i va dir que es podrà sol·licitar a una entitat amb un “pes” molt important que tingui més fons propis per evitar que un “ensurt” pugui arrossegar altres bancs. El projecte de llei de conglomerats financers obre la porta a futures fusions tot i que Cinca no té constància que ara n’hi pugui haver.

tracking