S'aprova la Llei de solvència d'entitats bancàries

El text respon al compliment de l'acord monetari amb la Unió Europea

S'aprova la Llei de solvència d'entitats bancàriesSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat avui la Llei de solvència, liquiditat i supervisió d'entitats bancàries. El text respon alcompliment de l'acord monetari amb la Unió Europea, per assegurar la viabilitat financera de les entitats per fer front a possibles crisis econòmiques i suposa un salt respecte a la normativa vigent aprovada al 1996. Entre les novetats, el nou text marca el límit d'endeutament de les entitats, així com la capacitat de l'executiu d'exigir a les que tinguin més pes financer al país el requeriment de més fonts propis per poder fer front a una possible fallida.La incorporació dels requisits s’anirà introduint progressivament fins a l’any 2023.

Pel que fa al text de Llei de conglomerats financers, també aprovat avui, el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat que l’objectiu principal és "la supervisió, a escala de grup de les entitats bancàries, les empreses asseguradores i les empreses d’inversió que formen part d’aquests conglomerats". La normativa regularà aspectes com la situació de solvència i la concentració processos interns de gestió de riscos o la idoneïtat de la direcció.

El ministre de Finances ha conclòs afirmant que aquestes lleis suposen "un salt significatiu respecte a la regulació existent i ha afegit que la placa financera andorrana i les seves entitats assumeixen, amb aquests dos projectes de llei, un nivell de requisits en solvència i liquiditat equivalents als estàndards mes exigents i al de totes les entitats europees".

D'una altra banda, el Consell de Ministres també ha aprovat el protocol d'actuació per a la protecció de les víctimes de tràfic d'éssers humans, en cas que hi hagin sospites.

tracking