societat

L'USdA espera mobilitzar 3.000 funcionaris per la llei electoral

Preveu recollir el suport dels empleats públics per tirar endavant les ILP

L'USdA espera mobilitzar 3.000 funcionaris per la llei electoralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats ja ho tenen pràcticament tot enllestit per començar la recollida de signatures per tirar endavant les iniciatives legislatives populars (ILP) en favor del canvi de la llei electoral i per castigar la corrupció política. El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va explicar que presentaran aquestes adhesions al Consell General en forma d’ILP, un tràmit pel qual són necessàries entre 2.500 i 3.000 signatures de ciutadans amb nacionalitat andorrana, tot i que també hi podran participar residents de qualsevol nacionalitat. Els sindicats criden a participar-hi tots els ciutadans per tal d’assolir el màxim nombre d’adhesions.

En aquest sentit, Ubach va manifestar que la recollida començarà a partir de la setmana vinent i que es “fixaran punts concrets, que encara estan per decidir, a totes les parròquies del país”. El líder sindical va destacar que arribar a les adhesions requerides “serà relativament fàcil”, ja que des de la plataforma sindical es preveu mobilitzar els “2.000 funcionaris de la Funció Pública i els 1.000 dels comuns”.

Tot això, va dir, “sense comptar amb la família dels funcionaris”. Des de l’USdA esperen tenir totes les signatures recollides “com a molt tard al novembre”.

L'USdA espera mobilitzar 3.000 funcionaris per la llei electoral

tracking