justícia

El TS denega als Viladomat paralitzar les obres de la plataforma

Ho van demanar en espera de la resolució del recurs sobre la declaració d’interès nacional

El TS denega als Viladomat paralitzar les obres de la plataforma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala administrativa del Tribunal Superior (TS) ha desestimat la petició dels representants legals de la família Viladomat d’aturar les obres de la plataforma esquiable de l’estació de Soldeu. Els màxims accionistes de Saetde ho van demanar de manera cautelar en espera que el mateix tribunal resolgués el recurs que van presentar per l’arxivament, per part de la Batllia el passat mes de març, de la demanda contra la declaració d’interès nacional d’aquesta infraestructura feta pel Govern. Segons l’aute del passat 31 de maig al qual ha tingut accés el Diari, els magistrats de la sala administrativa del Superior consideren que els arguments presentats pels recurrents no són prou sòlids com per suspendre de manera cautelar les obres.

La representació legal de la família Viladomat, que també demanava la suspensió de l’acte administratiu que va declarar d’interès nacional la plataforma esquiable, al·legava que l’acord de l’executiu del 29 de març del 2017 que ho va decidir era nul de ple dret perquè el projecte no havia estat promogut, redactat ni executat pel Govern. Igualment argumentava la seva petició en el fet que continuar amb les obres generaria uns perjudicis d’impossible reparació derivats de l’impacte ambiental del projecte.

El Govern, en el seu escrit, va al·legar per oposar-se a la suspensió, que el projecte impugnat respecta la legalitat vigent, que no existeixen perjudicis de difícil ni impossible reparació per a tercers que ho justifiquin i que el perjudici que es generaria si s’acorda la paralització de les obres aniria contra l’interès general en la mesura que no estarien enllestides per a la data de la celebració de les finals de la Copa del Món d’esquí. Respecte a la pretesa nul·litat de ple de dret de l’aute administratiu, els magistrats consideren que en aquesta fase del procediment no es pot apreciar l’existència d’un vici determinat que ho justifiqui. I el fet que el projecte, que no va ser promogut ni redactat pel Govern, fos validat posteriorment per l’executiu no transgredeix de manera total i absoluta el Codi de l’Administració.

Quant als perjudicis de difícil o impossible reparació al·legats, recorden que els recurrents no van presentar l’estudi d’impacte ambiental en la demanda a la Batllia i que al TS ho han fet de manera incompleta, el que no ha acreditat el perjudici que permeti donar lloc a la suspensió cautelar.

El TS denega als Viladomat paralitzar les obres de la plataforma

tracking