Política

Mateu dubta que el nou reglament del Consell s'aprovi aquesta legislatura

Demana als grups no aturar les comissions si hi ha consellers desplaçats a ens internacionals

Mateu dubta que el nou reglament del Consell s'aprovi aquesta legislatura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reforma del reglament del Consell General podria no consumar-se aquesta legislatura. El síndic general, Vicenç Mateu, va explicar ahir en roda de premsa després de la junta de presidents, que han fet cinc reunions de treball amb els grups parlamentaris per fer “una pentinada” al reglament de l’hemicicle, però que de moment han anat donant per bons els aspectes de “menor transcendència” i en els quals hi ha “cert consens”.

“Intentarem continuar aquest treball i ja veurem després si serà possible aprovar aquesta reforma del reglament o no”, va dir el síndic general, que al mateix temps va assegurar que tant si el text tira endavant com si no, “quedarà un treball de fons molt consistent”. “Si nosaltres pel que fos no arribéssim a enllestir [el nou reglament] crec que una pròxima sindicatura i propers grups parlamentaris que el vulguin reprendre tindrien molta feina avançada”, va dir Mateu. De moment, sí que hi ha acord en aspectes d’ordre i en algunes incoherències de l’actual text, però encara no s’han tractat els aspectes que poden ser més profunds, com ara la transparència, les sessions de preguntes, la configuració de les comissions especials, els conflictes d’interessos i les incompatibilitats.

D’altra banda, davant del fet que alguns consellers seran fora a finals de juny perquè formen part de delegacions a organismes internacionals, Mateu ha demanat als presidents dels grups parlamentaris que facin tot el possible per mirar de no aturar les feines de les comissions. En aquest sentit, Mateu va apuntar que els consellers generals absents a les comissions “es poden substituir per companys del mateix grup”. Mateu va reiterar que en cas que es volguessin celebrar les eleccions al desembre, l’acabament de la legislatura se situaria a finals del mes d’octubre.

A causa de l’acumulació de dossiers legislatius a les comissions i que haurien de ser aprovats abans que s’acabi la legislatura, hi hauria la possibilitat que les comissions funcionessin durant el mes de juliol, que està considerat fora del període de sessions. Perquè les comissions es reuneixin caldria l’aval de la comissió permanent.

PREGUNTA PEL CARRIL REVERSIBLE

D’altra banda, el conseller del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, ha adreçat una pregunta al Govern sobre els carrils reversibles de la carretera General 1. Costa demana per quin motiu els diumenges al vespre, que és quan hi ha força afluència de trànsit d’entrada al país des de la frontera del riu Runer, el carril reversible de la CG-1 està “la majoria de vegades” tancat al trànsit en ambdós sentits de circulació.

tracking