ACB Lliga Endesa

El somni del MoraBanc ensopega amb un Barça eficaç

La contundent derrota del MoraBanc Andorra a Barcelona no taca la sensació d’haver aconseguit la millor temporada de la història

El somni del MoraBanc ensopega amb un Barça eficaçACB photo / P. Largo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan tens una cosa tan a prop, és quan més mal fa acabar-la perdent. I precisament per això s’explicaven les cares llargues que es veien ahir al Palau Blaugrana després de la desfeta (91-71) contra el Barça. El somni tot just va durar quinze minuts, però la temporada 2017-2018 quedarà per sempre, tal com van voler destacar des de tots els estaments del club. “Ens equivocaríem si no li donem valor”, va assegurar el president, Gorka Aixàs, després de la derrota, i va afegir que “som un club que ha de créixer cada any, i si vols arribar a grans fites, has d’aspirar a elles, i avui ho hem fet”. Números a la mà, la d’enguany ha estat la millor campanya de la història del club, i Aixàs va afirmar que “hem d’estar molt contents de la temporada que hem fet, perquè serem sisens a l’ACB en la nostra quarta temporada aquí”.

Joan Peñarroya va manifestar a la roda de premsa que “estaria boig si retrec alguna cosa als meus jugadors”, i va remarcar que “els felicito pel play-off i la temporada que han fet, perquè no va començar gens bé i l’hem reconduït fins a aconseguir una classificació històrica per a nosaltres”. Aprofundint en aquest aspecte, Peñarroya va destacar que “em congratula com hem reaccionat, trompades així fan créixer”. També va destacar aquesta recuperació el director general de l’entitat, Francesc Solana, que va dir que “estem orgullosos i contents perquè hem fet una feina dura en un any complicat i ens hem recuperat després de moments que no eren gens fàcils”.

AGRAÏMENT A L’AFICIÓ

La imatge del partit es va veure després de la botzina final. Els jugadors tricolors van sortir del vestidor i van enfilar les escales del Palau Blaugrana fins al punt més alt del pavelló, on seguien les més de 200 persones vingudes des del Principat, que no van deixar d’animar durant tot el partit. Jugadors, cos tècnic i directiva van passar a saludar quasi un per un tots els desplaçats per agrair-los el suport.

“Al final això és el que queda. Estem tristos, però sentir la teva gent tan a prop i que t’acompanyi fins aquí i t’esperoni així, és el millor”, deia un emocionat Gorka Aixàs. El capità, Guille Colom, va explicar que “volíem pujar a agrair-los-hi, ja no per avui, sinó per tota la temporada, perquè ha estat de les millors aficions de la lliga”, i va declarar que “és molt bonic que el país es bolqui amb el bàsquet i n’estem molt agraïts, perquè al final juguem per ells”.

Qui encara va anar més enllà va ser Joan Peñarroya, que a més d’agrair el suport de l’afició amb la resta del club a les graderies del Palau Blaugrana, va manifestar que “fa temps que dic que Andorra té moltes virtuts i coses, però no tinc cap dubte que l’esdeveniment social que uneix cada quinze dies i aconsegueix aglutinar la societat andorrana, no hi ha res que s’assembli a aquest club”. Un tècnic que va agregar que “em sembla una animalada, i no tinc cap dubte que una de les millors imatges del país és el seu club de bàsquet”.

PENDENTS DE PEÑARROYA

Amb la temporada acabada és hora de pensar en el futur, i una de les potes clau de l’èxit de l’equip és Joan Peñarroya, que acaba contracte. Preguntat per si seguiria al MoraBanc, l’entrenador va assegurar que “cada estiu és el mateix i ja porto vuit temporades aquí, ja veurem què passa”. Resposta similar a la del president, Gorka Aixàs, que va declarar que “tindrem temps de parlar d’aquestes coses a l’estiu”.

L’altre vèrtex del triangle, Francesc Solana, va declarar que “el que ens ha anat bé amb el Joan els últims anys és prendre uns dies de reflexió i després veiem els interessos de cadascú i parlem per veure si ens posem d’acord”. A més, Solana va declarar que “portem vuit temporades, com no he de ser optimista”, però va afegir que “són decisions personals, i segur que ell té més ambició que la que li pot donar el club”.

El somni del MoraBanc ensopega amb un Barça eficaç

tracking