salut

Treball en xarxa per aconseguir tractaments específics contra el càncer

S'han exposat els avenços en la diagnosi de diferents càncers en la inauguració del XIIIè congrés de la Societat Catalana d'Anatomia Patològica

Treball en xarxa per aconseguir tractaments contra el càncer més específicsSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) vol implementar un treball en xarxa amb altres hospitals per disposar de tractaments i diagnòstics més específics, sobretot en malalties com el càncer, tenint en compte que un hospital d'un país petit no pot comptar amb els mateixos recursos que un de gran. Durant el XIIIè congrés de la Societat Catalana d'Anatomia Patològica, que s'ha celebrat avui al centre de Congressos de la capital, el director del SAAS, Josep Maria Piqué, i el ministre de Salut, Carles Álvarez, han assenyalat que estan treballant per aconseguir aquest objectiu i poder donar una millor assistència sanitària. Álvarez ha assegurat que l'àrea d'anatomia patològica de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell ja compta amb un professional i un laboratori dedicat a aquesta matèria, i que "es dona cobertura gairebé a tots els requeriments".

Durant la jornada, professionals de Catalunya i també d'Andorra donen a conèixer els canvis que hi ha hagut en el diagnòstic i tractament dels diferents tipus de càncer, com ara el de pulmó, que tot i tenir un pronòstic molt dolent, s'han descobert novetats quant a alteracions genètiques per aconseguir més eines per tractar-lo.

La inauguració de l'esdeveniment també ha comptat amb la presència de la cònsol major Conxita Marsol, que ha agraït que s'hagi escollit el Principat per organitzar aquest congrés mèdic. Un congrés que compta amb 130 participants, entre els quals una vintena són professionals andorrans.

tracking