Relacions internacionals

L'acord per millorar l'RN-20 entrarà en vigor l'1 de juliol

L’ambaixadora gal·la lliura l’instrument de ratificació per fer les reformes

L'acord per millorar l'RN-20 entrarà en vigor l'1 de juliolSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixadora francesa a Andor­ra, Jocelyne Caballero, va lliurar ahir a la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, l’instrument de ratificació de l’acord entre el Principat i la República gal·la relatiu a la millora de la carretera RN-20 i que entrarà en vigor l’1 de juliol. El projecte, que connecta ambdós països, així com l’RN-320 i l’RN-22 entre Tarascó d’Arièja i la frontera francoandorrana, té un pressupost de 21 milions d’euros, cofinançats paritàriament, que es destinaran a treballs per a la prevenció de riscos naturals.

En aquest sentit, segons van informar des de l’executiu, el conveni dona prioritat a les inversions per a la protecció d’allaus, ja que el risc a l’RN-20 sovint obliga a les autoritats franceses a tallar la carretera d’accés al Principat durant els mesos d’hivern. A més dels 21 milions d’euros, França preveu invertir uns 136,9 milions d’euros destinats a un conjunt d’actuacions per a millorar la seguretat viària i minimitzar l’impacte de la circulació dels vehicles al seu pas per les poblacions que travessen la ruta.

Eixamples i desdoblaments

D’aquesta manera, van assenyalar des de Govern, es preveu la construcció “d’una desviació a Tarascó d’Arièja, així com altres actuacions, com ara desdoblaments de trams de carretera, eixamples de vies i millores en els trams de revolts”. L’import global de totes les accions, van afegir les mateixes fonts, en l’RN-20 i els accessos a Andorra que “es duran a terme durant els anys vinents” ascendeix a uns 158 milions d’euros. Caballero i Ubach van afirmar que l’acord ratificat reforça la cooperació bilateral.

tracking