Un intent frustrat

La fiscalia demana vuit mesos de presó condicional per a dos joves acusats d’un càrrec de temptativa de furt amb força. El seu pla hauria fallat perquè van trencar el pany d’una porta.

Un intent frustrat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els fets que es van jutjar ahir es van produir l’1 d’abril del 2016, quan els acusats haurien intentat entrar en un box de la segona planta d’un garatge, situat a Escaldes-Engordany, per furtar un o diversos vehicles. La fiscalia sosté que un cop dins l’edifici, un dels joves tenia la tasca de vigilar, mentre que l’altre intentava forçar el pany de la porta per entrar dins del box. En trencar-se el pany haurien avortat l’intent de furtar el vehicle.

Els dos joves, un dels quals es troba a la presó per altres fets, defensen que aquell dia es trobaven asseguts a la terrassa d’un establiment i un home es va apropar a ells explicant-los que dins d’aquell garatge hi havia un cotxe, de marca alemanya, que es trobava a la venda. Un dels acusats, el que actualment es troba a la presó, s’hauria interessat pel vehicle i hauria volgut accedir al garatge per veure’l i trucar al seu propietari. Encuriosit per comprovar l’estat del cotxe, li hauria dit al seu amic si volia acompanyar-lo. En arribar al garatge, els joves sostenen que el box estava tancat, motiu pel qual l’interessat a comprar el vehicle va intentar pujar sobre el pany de la porta per tal de veure el model o el número de telèfon del propietari a través de la ranura de ventilació, mentre l’amic l’esperava al seu costat. A banda d’aquesta versió, ambdós advocats defensors van expressar que “si es vol cometre un furt no es fa a les set de la tarda”, i van afegir que els seus defensats no portaven cap instrument per forçar la porta.

La fiscalia va exposar que “difícilment en un box tancat i sense llum es pot veure un número de telèfon d’un cotxe en venda”. A banda d’això, un dels dos joves portava una llanterna i ambdós tenen antecedents policials per altres robatoris. Per aquests motius, l’acusació popular sol·licita per als acusats una pena de vuit mesos de presó condicional.

tracking