ACB LLIGA ENDESA

Toca repetir la gesta

El MoraBanc Andorra cau al primer ‘match ball’ i es jugarà el pas a ‘semis’ demà al Palau

Toca repetir la gestaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fet extraordinari que el MoraBanc Andorra va aconseguir diumenge passat guanyant el Barça al Palau va fer semblar fàcil una cosa que no ho és gens: superar dos cops seguits els blaugrana. Els tricolors havien fet somiar tothom i qui més qui menys era més que optimista i gairebé no preveia l’opció que els de Pesic s’imposessin al Poliesportiu. I veient com va començar el partit, aquesta sensació es va anar incrementant gràcies a la sortida d’un MoraBanc que, liderat per Andrew Albicy, va arribar a situar-se 11 punts per sobre just a l’inici del segon quart.

Però a partir d’aquell moment el Barça va reaccionar i de mica en mica va anar fent mal als tricolors amb Koponen des de lluny i Tomic des del pal baix, i en un duel d’estats d’ànim contraposats, els blaugrana van capgirar el partit com un mitjó assolint la major diferència a l’equador del tercer període, quan poc abans semblava que estaven pràcticament morts.

El Poliesportiu estava donant suport a l’equip com pocs cops s’ha vist i va ser clau per a la reacció tricolor, que semblava quasi impossible i que va deixar un últim quart que podia ser per a la història, però va ser per al lament. Com no podia ser d’una altra manera, la tensió es va fer reina del tram final del matx, a la grada, a la pista, a les banquetes i també amb els àrbitres, que van veure com tothom protestava –especialment la cinquena falta de Tomic– i ningú estava content amb la seva feina. Els de Peñarroya superaven els visitants per un punt quan el matx entrava als últims cinc minuts, però la tensió a la banda andorrana es va convertir en uns nervis que feien que la pilota cremés, que baixés el nivell d’encert (especialment des del triple) i que va emfatitzar la presa de males decisions per part dels jugadors del MoraBanc Andorra, que tot i no deixar de lluitar fins al final amb un triple anotat per Andrew Albicy es van anar diluint fins a la derrota final.

La parròquia va marxar ahir tocada cap a casa i la sensació que surava a l’ambient era que el MoraBanc havia perdut una oportunitat d’or per fer història i que serà difícil tornar a guanyar els blaugrana. No farà falta esperar gaire per saber-ho, demà, a partir de les 19.45 hores, la solució.

tracking