Fitch manté la qualificació de Crèdit Andorrà, MoraBanc i Andbank

Les entitats valoren molt positivament que la valoració arriba després del procés de tranformació del model de negoci

Les accions de Crèdit Andorrà no estan en venda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’agència de qualificació Fitch Ratings manté la qualificació per a Crèdit Andorrà, MoraBanc i Andbank. Les tres entitats valoren molt positivament que la valoració arriba després del procés de transformació del model de negoci, que s'ha dut a terme durant aquest any.

Per una banda, Fitch Ratings manté a Crèdit Andorrà el ràting a llarg termini BBB, amb perspectiva estable, i el ràting a curt termini F3. Aquesta qualificació "reflecteix la fortalesa financera del banc i la capacitat del model de negoci del grup de generar resultats de la seva activitat ordinària de manera recurrent", tal com assenyalen des de l'entitat,segons destaquen en el mateix comunicat des del banc. El manteniment de la qualificació "posa en relleu la consolidació del model de negoci de Crèdit Andorrà, amb una estratègia equilibrada enfocada a oferir serveis de banca privada i gestió d’actius tant a Andorra com a escala internacional, i de banca comercial al país, que l’ha dut a incrementar de manera continuada els volums de negoci", segons l'entitat.

A més, assenyalen que aquest ràting posa de manifest l’adequada capitalització del banc, que presenta una ràtio de solvència que se situa en el 16,15% (per sobre del mínim legal exigit, del 10%), i una ràtio de liquiditat del 61,02% (el mínim legal és del 40%).

El conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha destacat que "en un any complex i marcat per la transformació del model de negoci, la qualificació de Fitch reconeix la feina duta a terme i posa de manifest que el banc està en una bona posició per fer front als reptes de futur amb optimisme, treballant dia a dia per mantenir la confiança dels nostres clients".

D’aquesta manera, asseguren, l'entitat "consolida la seva posició de lideratge en termes de resultats, així com de negoci a Andorra, en un any positiu marcat per un augment del volum de negoci i per l’aplicació de la fase final de la transformació que requereix el nou context internacional establert per Basilea III i les normes internacionals d’informació financera (NIIF)".

Pel que fa a Andbank, Fitch Rantings manté el seu ràting a llarg termini en BBB amb perspectiva estable. Segons ha informat l'entitat, aquest bon resultat es deu a "la consolidació del model especialitzat en banca privada, a la diversificació geogràfica i a la confiança que els clients han dipositat en l'entitat". De fet, "la trajectòria internacional d'Andbank, que va començar ara fa 18 anys, l'ha permès créixer fins a assentar-se en tres dels cinc continents". El grup Andbank assenyala que "els recursos sota gestió de clients s'han mantingut al voltant dels 22.200 milions d'euros" i que ha tancat el 2017 "amb un benefici net de 39,2 milions d'euros, el que significa un 30% per sobre del previst". A més, la solvència ha augmentat fins al 24,57%, que en termes de Tier1, segons Basilea III, és del 15,83%, és a dir, que ha superat el capital d'entitats europees equivalents. D'acord amb l'informe, Andbank "ha estat la primera i única entitat andorrana en fer una introspecció en els mercats internacionals de deute, una emissió dirigida a inversors institucionals".

En el cas de MoraBanc,Fitch Ratings manté la qualificació en BBB- amb perspectiva estable i un ràting a curt termini de F3, segons ha informat l'entitat en un comunicat. MoraBanc considera positiu que "Fitch mantingui un any més el seu nivell de qualificació en un any on s’ha completat el procés de transformació del banc i on s’ha recuperat el camí del creixement en els beneficis de l’entitat".

L'entitat remarca que en l'informe, Flitch destaca que la fortalesa de les ràtios de capital i de morositat del banc són "més fortes que les dels seus competidors a Andorra", així com la capacitat de generar resultats "tot i la pressió d’un entorn competitiu exigent". MoraBanc va tancar l’exercici 2017 amb un creixement del benefici d’un 3,6% i amb una solvència del 27% en base a la normativa andorrana i del 18,9% (CET1) segons els estàndards internacionals (Basilea III), segons dades de l'entitat.

Un altre aspecte valorat per l'entitat és "l’augment dels recursos gestionats a les filials internacionals de Zúrich i Miami que ens els darrers tres anys segueixen una línia de creixement en el negoci de banca privada internacional". Així mateix, MoraBanc assegura que "l’aplicació del seu pla de transformació li ha permès recuperar el creixement del benefici i mantenir també la qualificació de Fitch amb una perspectiva estable", dintre del marc reguladorfinancer amb els estàndards de la UE en el que es troba l'entitat.

tracking