Educació

Els mestres es podran jubilar als 60 anys si així ho desitgen

Govern i sindicat tanquen les negociacions de la llei del cos celebrant “l’elevat grau de consens”

Assemblea del SEPFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mestres es podran jubilar als 60 anys si així ho desitgen. És l’acord a què han arribat el ministeri d’Educació i el Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) en el marc de les negociacions per a la nova llei del cos. Les dues parts van fer ahir un comunicat conjunt en què anunciaven la fi de les converses celebrant l’“elevat grau de consens” i l’“esperit constructiu”. La de la jubilació anticipada era una de les demandes que feia el sindicat i que Govern ha decidit correspondre amb la jubilació voluntària als 60, mentre que l’obligatòria quedarà fixada als 65 anys.

El secretari general del SEP, David Garcia, va expressar ahir que s’ha aconseguit arribar a “un consens i entesa” que els ha portat a secundar el redactat. A banda, celebren que es fixi un període de vacances durant el qual estar de baixa “no perjudicarà” els docents, ja que els dies no treballats seran recuperables. El portaveu va dir que en aquest punt “s’han acostat posicions” i va afirmar que confien en el desplegament reglamentari. Al comunicat que ahir van signar conjuntament el ministeri i el sindicat van destacar que la llei que regularà per primera vegada les especificitats del cos d’Educació estava pendent des del 2000.

El d’Educació és l’únic cos que encara no disposa de llei específica, i és en aquest context en què s’emmarca l’excepció de la jubilació voluntària als 60, ja que el fet de ser un cos especial permet condicions específiques i no obliga a estendre el supòsit a la resta de sectors públics. Tant el ministre Eric Jover com els representants sindicals van manifestar a través del comunicat difós per Govern “la seva satisfacció per la feina duta a terme a les diferents reunions mantingudes els dar­rers mesos”. El ministre va iniciar una roda de contactes amb el sector per confeccionar la nova llei, un procés en el qual el SEP va intervenir presentant un conjunt de propostes, com la de la jubilació anticipada que Govern ha acceptat, al març, el mateix mes en què es va dur a terme la vaga de funcionaris amb participació sobresortint dels mestres.

A TRÀMIT D’AQUÍ A UNS MESOS

El projecte de llei es va trametre ahir a la comissió consultiva per poder entrar a tràmit parlamentari “durant els pròxims mesos”, va indicar el ministeri, alhora que va detallar que el text se sotmetrà a anàlisi per part dels membres de l’òrgan, que podran fer les seves aportacions i emetre l’informe preceptiu. Un cop l’executiu rebi el text, s’aprovarà el projecte definitiu que entrarà al Consell General per ser debatut i votat.

tracking