alt urgell

Presència d'oli i greixos a l'aigua de boca d'Oliana

El departament de Salut de la Generalitat recomana no beure ni cuinar amb l'aigua del municipi

Salut recomana no beure ni cuinar amb aigua de boca a Oliana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut ha recomanat als veïns d'Oliana no beure ni cuinar amb aigua de boca del municipi, després d'haver detectat la presència d'olis i greixos en la xarxa del subministre públic. La investigació sorgeix arran d'una instància d'un veí de la població a l'ajuntament relacionada "amb la mala qualitat de l'aigua" al barri de Sant Sebastià d'Oliana. El consistori va derivar-la a l'empresa Cassa Aigües i Depuració S.L, encarregada de la gestió de l'aigua potable del municipi.

Fonts oficials de la companyia van explicar ahir que després de realitzar anàlisis en vuit punts diferents del nucli, "el paràmetre d'olis i greixos surt lleument alterat" i els nivells oscil·len entre 0,1 m/l i 0,3 m/l, una proporció que consideren "molt baixa com perquè pugui resultar realment perjudicial per a la salut". És per això que han llençat un missatge de tranquil·litat als veïns i han anunciat que estan actuant de forma preventiva per trobar l'origen del residu, tot i que es descarta que sigui degut a un vessament industrial d'hidrocarbur.

L'alcalde del municipi, Miquel Sala, ha dit que esperen poder restablir el servei "amb la màxima brevetat possible" i ha destacat que l'empresa Cassa realitza analítiques mensualment i que segons la normativa actual l'aigua és "apta".

tracking