Seguretat Social

La CASS dona l'alta mèdica a 984 assegurats en controls d'atur de treball

La parapública va fer 10.324 inspeccions a afiliats de baixa durant el 2017 i 245 casos van derivar en una pensió d'invalidesa

La CASS dona l'alta mèdica a 984 assegurats en controls d'atur de treballFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei d'inspecció de la CASS va fer 10.324 controls de persones de baixa laboral l'any passat que van comportar l'alta mèdica per a 984 assegurats, segons ha informat la parapública despres de la sessió del consell d'administració celebrat avui. L'activitat de l'àrea de control sanitari va portar a l'alta dels afiliats perquè no es complia les condicions per estar en atur de treball. A més, va derivar en l'atorgament d'una pensió d'invalidesa a 245 de les persones de baixa controlades perquè no poden desenvolupar l'activitat laboral de manera parcial o completa.

La Seguretat Social ha informat també que s'han avaluat 208 pensions d'invalidesa a petició de l'assegurat, de les quals un 45% correspon a afiliats actuals i la resta a persones que van estar assegurades a Andorra i ja no resideixen al país. El 59% del total d'aquestes demandes han estat resoltes favorablement.

L'àrea de control sanitari ha atorgat 14.798 transports per facilitar el desplaçament de persones que segueixen tractaments mèdics a l'estranger que no es poden fer al Principat.

El consell d'administració ha aprovat avui la contractació d'una infermera per cobrir una vacant a control sanitari i la cobertura de dos medicaments "especialment costosos", segons es detalla. Es tracta d'Eltrombopag i Romiplostim indicats per tractar la púrpura trombocitopènica immune i s'administren en l'àmbit hospitalari.

tracking