comunicacions

Els treballs a l'RN-20 es reprendran dilluns

L’objectiu de les obres és evitar despreniments a la carretera RN-20

Els treballs a l'RN-20 es reprendran dillunsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dilluns que ve es reprendran els treballs d’instal·lació de xarxes d’allaus a la carretera RN-20, a l’altura de la localitat francesa de l’Hospitalet, segons van comunicar ahir els membres que formen part del projecte de cooperació Sapyra, entre els quals formen part el Govern, la prefectura de l’Arieja, la direcció de carreteres del sudoest francès, l’ambaixada de França a Andorra, el Cenma i el seu equivalent al país veí del nord.

L’objectiu és dur a terme les obres coincidint amb el bon temps perquè les xarxes, que han d’evitar els despreniments a la car­retera, estiguin preparades. El projecte ha estat cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’objectiu és “reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera” entre Espanya, França i Andorra. En el comunicat de Sapyra també es remarca que l’ajut pretén fomentar el “desenvolupament de les activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible”.

En total, s’instal·laran 46 barreres antiallau sobre el terreny d’una llargada total de 998 metres. Abans de començar les obres s’ha desmuntat el cable transportador d’explosius (Catex) que es fa servir per fer tirs d’allaus controlats.

Cal recordar que el Govern finança una part de les feines a l’RN-20. Des de Sapyra s’insisteix que en cas que nevi abans del previst i els treballs no es puguin completar, es programaria una nova fase de treballs a partir de mitjans d’agost de l’any que ve.

tracking