entitats

Acció Feminista critica la sentència que absol un home per abusos sexuals

L’ens diu que no es pot traspassar la responsabilitat de l’agressió a la víctima

Acció Feminista critica la sentència que absol un home per abusos sexualsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lectiu Acció Feminista ha criticat la sentència absolutòria que va emetre dimecres el Tribunal Superior de Justícia (TS) a un home que va ser condemnat a 4 anys de presó per haver abusat sexualment d’una dona discapacitada. La defensa del processat va al·legar que la noia no havia manifestat explícitament el rebuig a mantenir relacions sexuals amb l’acusat i, per tant, tenia el seu consentiment. Una de les portaveus del col·lectiu Acció Feminista, Antònia Escoda, va criticar aquest fet tot assegurant que “només sí vol dir donar consentiment”. L’activista va expressar que els experts avalen que en estats de pànic o de xoc no es pugui reaccionar. Per aquest motiu, Escoda va afirmar que amb aquesta sentència “la violència sexual s’està basant en funció de com ha reaccionat la víctima a l’agressió. Quan algú entra a robar en una botiga no bases el crim en funció de la reacció del botiguer”, i hi va afegir que “d’aquesta manera s’està traspassant la responsabilitat a la víctima, les lleis s’han d’adaptar per evitar-ho”.

En aquest sentit, Escoda va recordar que en aquest cas i d’altres fa falta molta educació i en tots els àmbits, des de la policia fins a la justícia”. L’activista es va mostrar crítica pel fet que “quan hi ha una relació de poder, sigui un nen o una persona amb una discapacitat, no pot ser que es traspassi la responsabilitat a la víctima”.

Escoda va recordar que des de la sentència del cas de La Manada, que va condemnar per abús els cinc nois però els va absoldre dels càrrecs de violació, “s’ha generat un debat a diversos llocs”. L’activista va explicar que fa una setmana a França es va obrir el debat sobre el consentiment sexual després d’una modificació de la Llei contra la violació de menors.

tracking