TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

justícia

Refusen per onzè cop la llibertat de Joan Besolí per risc de fugida

És l’onzè cop que la justícia espanyola rebutja la petició d’alliberament

Joan Besolí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A punt de complir-se un any de l’empresonament de l’empresari Joan Besolí per la presumpta implicació, amb l’expresident del Barça Sandro Rosell, en el blanqueig de diners procedents de la venda de drets audiovisuals de partits de la selecció brasilera de futbol, l’Audiència Nacional espanyola ha denegat de nou la llibertat de tots dos esgrimint el risc de fugida. És l’onzè cop que la justícia de l’Estat veí refusa la petició d’alliberament. L’Audiència Nacional ratifica la decisió presa per la jutgessa que instrueix el cas, Carmen Lamela, i avala els arguments de la fiscalia. En concret, i pel que fa a Besolí, l’acusació pública detalla tot un seguit d’empreses que va crear i administra fora del territori espanyol i que suposadament haurien servit en la trama de blanqueig de diners. L’aute de l’Audiència Nacional sosté que atès aquest fet “és plenament factible, i raonablement possible, que pugui fugir d’Espanya perfectament”. Sobre la renúncia a la nacionalitat andorrana que l’empresari lauredià està predisposat a tramitar per deixar clar que no pensa fugir, l’aute apunta que és una qüestió “personal” que el tribunal no ha de valorar, però sí que afegeix que això tampoc no és garantia que romangui en territori espanyol. “N’hi ha prou d’anar a un país amb el qual Espanya no tingui tractat d’extradició tenint en compte els contactes a l’estranger, en concret en països àrabs, que Teixeira [expresident de la Confederació Brasilera de Futbol], Rosell i l’apel·lant tenen a tenor dels negocis que van realitzar”, sosté l’escrit.

Tanmateix, i sobre l’argument de la defensa referent a l’any que fa que l’empresari és en presó preventiva sense que les diligències d’investigació hagin avançat amb celeritat, l’Audiència Nacional assenyala que es tracta d’una causa complexa que ha requerit comissions rogatòries a tercers països i que això ha necessitat temps. Tanmateix, apunta que la instrucció està a “punt de concloure”, com ja va argumentar Lamela i comparteix la fiscalia, que recorda que Besolí s’enfronta a penes d’entre sis i nou anys de reclusió.

Refusen per onzè cop la llibertat de Joan Besolí per risc de fugida

tracking