x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell de ministres

La visita al metge generalista incrementa 39 cèntims

Govern convoca 17 places més d'agents de l'administració de caràcter indefinit, que se sumen a les 20 aprovades la setmana passada
El ministre portaveu, Jordi Cinca i el ministre de Salut, Carles Álvarez.

S'incrementen les tarifes de consultes mèdiques de la CASS

El ministre portaveu, Jordi Cinca i el ministre de Salut, Carles Álvarez.

SFG
Actualitzada 23/05/2018 a les 19:16
El consell de ministres ha aprovat el decret de modificació i actualització de les tarifes de responsabilitat dels actes mèdics de la CASS referent a les consultes dels metges de capçalera i dels especialistes. El canvi de les tarifes ha anat a l'alça. A partir d'ara, una consulta de metge de capçalera li costarà 39 cèntims més al pacient, la del metge especialista s'incrementarà 47 cèntims i la visita amb un psiquiatre augmenta 45 cèntims. Les consultes d'hospitalització, però, es mantenen al mateix preu. El decret contempla l'ús de noves eines tecnològiques que faciliten una comunicació transversal, com és la Història Clínica Compartida, un mètode de treball que suposa una càrrega addicional per als professionals però alhora dona una atenció de més qualitat al pacient.
D'altra banda, i a proposta de la ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, s'han convocat 17 places més d'agents de l'administració de caràcter indefinit, que se sumen a les 20 aprovades la setmana passada. Les places aprovades avui corresponen a 14 que actualment estan ocupades per eventuals, i a 3 que són de nova creació.

A més, Govern ha aprovat la licitació les obres de construcció del tanatori nacional i les sales de vetlla comunals que s'ubicaran en un mateix edifici al costat de la capella de la clínica Meritxell a Escaldes, i ha anunciat el període de rebaixes per a la temporada d'estiu, que s'inicia el 22 de juny i finalitzarà el 2 de setembre, i per a la d'hivern, que s'ha fixat del 21 de desembre al 3 de març del 2019. Un calendari que, segons el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha estat acordat amb els comerciants.
Finalment, tal com ha confirmat Cinca, dues persones que treballen com a interventores al Govern han estat citades en el marc de la causa oberta contra una treballadora de la CASS per haver sostret, presumptament, diners procedents de multes o regularitzacions de la parapública. Cinca ha dit que han estat citades com a investigades després que en el marc dels interrogatoris a la detinguda i a la seva parella se’n poguessin desprendre possibles responsabilitats d’aquestes empleades. El ministre ha manifestat que els “preocupa” aquesta citació des del moment en què es pugui “posar en dubte el treball" d’unes persones que es creu que "han exercit correctament la seva feina". De totes maneres, ha dit que són “respectuosos” amb el procés i que, en tot cas, amb aquesta qualificació els drets d’aquestes persones, a les quals ha manifestat que fan "costat", quedaran “ben blindats”.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts