x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Condemnat un advocat per dir-li a una funcionària judicial “si era gilipolles”

El TS confirma la sentència d’un mes d’arrest nocturn condicional dictada per Corts
Entrada a la sala per als advocats a la seu de la justícia.

Condemnat un advocat per dir “gilipolles” a una funcionària judicial

Entrada a la sala per als advocats a la seu de la justícia.

ARXIU
Actualitzada 22/05/2018 a les 17:29
El Tribunal Superior ha confirmat la sentència de Corts que condemna un advocat a un mes d’arrest nocturn condicional per haver-se dirigit a una treballadora de la Batllia dient-li “si era gilipolles”. La condemna és per un delicte menor d’injúries greus a funcionari públic i el Superior, a més de desestimar el recurs presentat pel lletrat, que es va defensar a si mateix, ha refusat el fet per la fiscalia. El ministeri públic volia que l’advocat fos inhabilitat per un període de dos anys en considerar que l’insult l’havia etzibat quan estava desenvolupant la seva professió de lletrat.
Els fets van passar el 20 de novembre del 2015 quan el processat, advocat en exercici i de nacionalitat andorrana, es va presentar al departament d’Execucions civils de la Batllia acompanyat per una clienta per fer gestions relacionades amb la mateixa. En aquell moment, una de les funcionàries del departament va recordar a l’advocat que tenia pendent la notificació d’una sentència dictada en un procediment que afectava el condemnat en qualitat de particular. El lletrat es va negar a rebre la notificació al·legant que es trobava en companyia d’una clienta i que aquesta no havia de conèixer els seus afers personals, i que aquella notificació li era feta en la seva qualitat de justiciable i no d’advocat en exercici.

En reiterar la funcionària que havia de notificar-li la sentència, el lletrat s’hi va tornar a negar i va començar a queixar-se, fet que va provocar una situació de tensió que va portar la treballadora de la Batllia a marxar del lloc per anar a buscar una secretària judicial.
De seguida, el processat va fer en veu alta diversos comentaris: “aquesta què s’ha pensat”, “no m’esteu tractant correctament” i “m’heu faltat al respecte”. En aquell moment va intervenir una segona funcionària del departament d’Execucions que es va adreçar a l’advocat dient-li que ningú li havia faltat el respecte, que no aixequés la veu i que no faltés la seva companya. Arran d’aquests comentaris es va iniciar una discussió en el transcurs de la qual el processat es va dirigir a la segona funcionària dient-li si era “gilipolles”, que havia d’anar a l’escola judicial, i la frase “prou pena tens de treballar on treballes o de treballar a la justícia”.

El Superior no ha pres en consideració l’argument del lletrat, que al·legava que els fets havien prescrit i que la víctima no tenia la condició de funcionària.
  • #10 Encampadà
    (23/05/18 01:09)

    Em sembla perfecta la condemna! Ara parlem d'un funcionari de justicia.... si parlem d'un altre funcionari ja veuriem... aixo es realment penos... altres funcionaris es fan insultar a diari i quina es la condemna???? Mireu les sentencies... es realment penós... sento vergonya.....  algú ho tenia que dir.. ho sento! 

    Respondre
  • #9 caliu
    (22/05/18 23:29)

    Serà perquè no n'hi han que s'ho mereixen!!!! jajajaja

    Respondre
  • #8 Sentencia agillipollada!
    (22/05/18 22:27)

    Una sentència per emmarcar! Increíble que per situacions greus es dicten sentències lleus, i per tonterías... Lo contrari. No és poden denunciar les sentències gilipollas???

    Respondre
  • #7 Collonades i altres affaires
    (22/05/18 17:24)

    Aquesta notícia és un insult a la raó, al sentit comú i a tota la ciutadania, amb la que està caient amb una Andorra en flames i estem amb aquestes collonades.

    Respondre
  • #6 igualtat a on?
    (22/05/18 16:17)

    Doncs als policies els hi diuen de tot i molt pitjor que això, i la justícia no fa ni cas, insults del més gran calatge, contra la mare, els morts, amenaces de mort, contra les famílies, etc... i si a més pot, aquesta divina justícia es gira la truita i el mort se l'emporta el policia, ja que avui dia tota la protecció, absolutament tota va encaminada a protegir als delinquents, i això també va pel honrat ciutadà, cada dia més desprotegit. ja ho diuen abans, entre ells es defensen i no es mosseguen.

    Respondre
  • #5 Gilipolles integral
    (22/05/18 16:11)

    Tècnicament, si els gilipolles volessin, el cel estaria ennuvolat ....

    Respondre
  • #4 raul
    (22/05/18 13:22)

    Claudi va dir..
    Santi! TOTA la RAO! Veritats en veu alta. I molt vago i prepotent alla. Tens que demanar audiencia perque t'atenguin. La sentencia es normal. Es cobreixen entre ells.....

    Respondre
  • #3 Claudi
    (22/05/18 10:15)

    No. El cas no és ridícul. Estem a Andorra i hem de mantenir el respecte degut. No ens deixem intoxicar per modes externes.

    Respondre
  • #2 La justicia es molt sensible..
    (22/05/18 10:13)

    Santi va dir..
    Com podem tenir temps de preocupar se per la corrupcio si estan entretinguts en “gilipolladas”,, es veritat a Andorra la corupcio no existeix.....

    Respondre
  • #1 Santi
    (22/05/18 08:22)

    El cas és ridícul, la sentència també, però el més ridícul de tot és que sigui una notícia. Per cert, gilipolles significa neci o estúpid, tal com apareix a la Reial Acadèmia espanyola.

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts