Finalitza la investigació sobre el terreny del sinistre de l'ultralleuger

La identificació formal de les dues víctimes mortals, residents belgues, no està tancada

Finalitza la investigació sobre el terreny del sinistre de l'ultralleuger

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els mossos d’esquadra i els experts arribats des de Madrid han finalitzat les tasques d’investigació sobre el terreny de l’accident que dimecres va provocar la mort dels residents de nacionalitat belga Joseph Gilman i Philippe Gutwirth, ocupants d’un ultralleuger que es va estavellar a tocar de la pista de l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell. L’aparell sinistrat, però, continuava ahir a la tarda al lloc dels fets. L’informe dels mossos haurà de determinar les possibles causes del sinistre, mentre que el dels experts espanyols, que formen part d’una comissió adscrita al ministeri de Foment espanyol, no cerca responsabilitats, sinó que analitzarà les condicions del succés. Segons van explicar fonts coneixedores, a banda de l’examen de l’aparell, els investigadors també havien parlat amb almenys un testimoni presencial del succés.

Els fets van ocórrer mentre l’aparell, que pilotava i era propietat de Gilman, feia maniobres d’ater­ratge i enlairament. Segons van indicar les fonts, després d’un parell d’intents d’aterrar, l’ultralleuger s’hauria enlairat amb massa verticalitat, fet que va provocar que perdés força. Després hauria arribat l’impacte del morro contra el terra.

Tanmateix, els mossos van informar que encara no s’havia culminat la identificació formal de les dues víctimes. Fonts coneixedores van indicar que el procés encara podria allargar-se durant uns dies. Està previst que familiars dels dos finats arribin a Andorra durant la setmana vinent. Gutwirth era cirurgià cardiovascular a l’hospital.

tracking